Hedda Stiernstedt och Börje Salming.
Hedda Stiernstedt och Börje Salming. - Foto: Jessica Gow/TT och Stina Stjernkvist/TT

Så var Hedda Stiernstedts allra sista möte med Börje Salming

Hedda Stiernstedt syns i rollen som Börje Salmings första fru Margitta Wendin i serien om hockeyikonens liv och karriär.
– Margitta har varit så fantastiskt fin mot mig, berättar hon för Nyheter24.


Under hösten och vintern 2023 har serien “Börje – The Journey of a Legend” sänts på Viaplay i sex delar, där Valter Skarsgård spelar Börje Salming.

Det sa Börje Salming om Valter Skarsgård efter deras första möte

Hedda Stiernstedt spelar Börje Salmings första fru Margitta Wendin

I serien porträtteras Börje Salmings liv och karriär, och i rollen som hockeyikonens första fru Margitta Wendin syns Hedda Stiernstedt. Det är Amir Chamdin som har regisserat den hyllade serien, som till och med slog tittarrekord på Viaplay.

Detaljen i “Börje”-serien som fick Margitta Wendin att reagera 

Amir Chamdin, Pelle Holmström, Hedda Stiernstedt och Oscar Skagerberg. Foto: Henrik Montgomery/TT

Hedda Stiernstedt: "Margitta har varit så fin mot mig"

Det var den 24 november som Börje Salming gick bort i sviterna av nervsjukdomen ALS. Han var då 71 år gammal. Samtidigt pågick inspelningen av serien om hans liv. Bara dagar innan han avled flög Börje SAlming till Toronto där han hyllades i Scotiabank Arena, och fick ta emot publikens kärlek och jubel. 

Så lever Börje Salmings första fru Margitta Wendin i dag

För Nyheter24 berättar Hedda Stiernstedt, som också var på plats under hyllningsmatchen, om sista gången hon träffade Börje Salming.  

Vad har Börjes familj haft för respons under projektets gång?

– De har varit jättevarma mot oss i processen. Margitta har varit så fantastiskt fin mot mig. Även barnen, allihopa, har varit så himla fina mot oss. Jag håller tummarna för att de ska tycka om det helt enkelt. 

Hur var ditt sista möte med Börje? 

– Vi träffades under hyllningsmatchen för honom i Toronto. Då träffades vi där med hela familjen. Det var en ynnest att få vara med på den matchen och bli inbjudna av familjen, berättar Hedda Stiernstedt. 

Allt om Börje Salming: Barn, frun Pia Salming och ALS-diagnosen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!