Enligt Aftonbladets uppgifter ska Björn Gustafsson vara sidekick.
Enligt Aftonbladets uppgifter ska Björn Gustafsson vara sidekick. - Foto: Anders Wiklund/TT och Stella Pictures

Carina Berg och Björn Gustafssons relation i dag – svarar på ryktet

Carina Berg har presenterats som programledare för Melodifestivalen 2024. Men dessförinnan har ryktena kring hennes potentiella sidekick Björn Gustafsson gått varma...


Den 3 februari går Melodifestivalen 2024 av stapeln, och bland artisterna finns bland annat Fröken Snusk, Gunilla Persson, Dotter, Danny Saucedo och Liamoo

Melodifestivalen 2024: Artister, startordning och datum

Carina Berg är programledare för Melodifestivalen 2024

Redan i november 2023 kunde Aftonbladet avslöja att det var Carina Berg som skulle vara programledare för nästa omgång av underhållningsprogrammet. Enligt tidningens uppgifter skulle Carina Berg även få sällskap av Björn Gustafsson, dock i form av sidekick. 

Men när SVT själva höll presskonferens under fredagen var det däremot bara Carina Berg som presenterades som programledare. Och uppgifterna kring att Björn Gustafsson blir en sidekick i programmet kunde SVT eller Carina Berg varken bekräfta eller dementera.

– Jag får smisk på fingrarna om jag säger något om det där, sa Carina Berg på presskonferensen. 

Har Fröken Snusk tvingats avslöja sin identitet inför Melodifestivalen 2024?

Carina Berg programleder Melodifestivalen 2024. Foto: Anders Wiklund/TT

Kryptiska uttalandet om Björn Gustafsson i Melodifestivalen

Ryktet kring Björn Gustafsson är något som Carina Berg endast kan ge ett, enligt sig själv, “politikersvar” kring. 

– Jag fokuserar nu bara på den här förfrågan som jag har fått. Och jag är så glad över den, säger hon till Nyheter24

– Det kommer med stor sannolikhet att vara en parad med människor där som förgyller den här tillställningen ihop med mig. Det är jag som är programledare, jag som står i de här glittriga skorna. Men vid min sida så kommer det säkert dyka upp en massa härliga människor. Men vem eller vilka det är, det får man se.

Gunilla Persson hårda förberedelser inför Melodifestivalen 2024: "Midjemåttet..."

Carina Bergs svar om Björn Gustafsson – så är relationen i dag

Under Melodifestivalen 2008, fick Björn Gustafsson sitt genombrott som sidekick till programledaren Kristian Luuk. Och i en tokhyllad mellanakt uppträdde han med en kärlekssång till ingen mindre än just Carina Berg. Om Björn Gustafsson kommer vara Carina Bergs sidekick är inget hon kan kommentera. Men hur ser egentligen deras relation ut i dag? Det berättar hon för Nyheter24. 

– När vi träffas är det alltid så himla glatt och trevligt. Man stöter på varandra och så är det bara: “Åh vad kul och blablabla.” Vi pratar ju väldigt lite om låten. Det kändes som att det var snabbt överspelat, säger Berg och fortsätter: 

– Det är många barn fortfarande som än i dag kommer fram och vill sjunga en liten strof av låten. Varje Melodifestival-period så får den nytt liv. Och varje gång så är det då nya småbarn som kommer fram. 

Här kan du läsa mer om Melodifestivalen 2024.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!