Andreas Lundstedt och Daniel Mitsogiannis gifte sig 2020.
Andreas Lundstedt och Daniel Mitsogiannis gifte sig 2020.

Andreas Lundstedts lyxliv med Daniel – bor i grekisk villa

Andreas Lundstedt var under 20 år medlem i Alcazar, men vad mer vet du om artisten? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.


Här är allt du vill vet om artisten Andreas Lundstedt

Andreas Lundstedt ålder – hur gammal är han?

Andreas Lundstedt föddes den 20 maj 1972 och fyller 52 år våren 2024.

Andreas Lundstedt: "Kunde välja på allt från ectasy, LSD och GHB"

Slog Andreas Lundstedt igenom som ung?

Andreas Lundstedt slog igenom för den svenska publiken 1996 när han kom tvåa i Melodifestivalen med låten ”Driver Dagg Faller Regn”. Han var då 24 år gammal. 

Året efter var Andreas Lundstedt återigen med i "Mello" med låten "Jag saknar dig, jag saknar dig" skriven av Alexander Bard, och efter det fick karriären fart på riktigt.

– När jag var liten så fantiserade jag och drömde om att bli artist, att stå på stora scener och sjunga och dansa. Sen hände det och jag har fått jobba med det under hela mitt liv i stort sätt, säger Andreas Lundstedt till Östersunds-Posten.

Var Andreas Lundstedt med i Alcazar?

Andreas Lundstedt bildade gruppen Alcazar ihop med kompisarna Tess Merkel och Annika Kjærgaard 1998. 2002 gick Magnus Carlsson med i gruppen, som spelade ihop till 2005. 

2007 återuppstod Alcazar och bestod då av Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund.

Alcazar hade flera stora hits, bland annat "Not a sinner nor a saint", och var med i Melodifestivalen fem gånger. Efter 20 år splittrades gruppen en gång för alla 2018. 

– Jag får väl ta på mig att jag ligger bakom det här att det inte blir den här konstellationen längre. Jag har investerat så mycket och efter de här tjugo åren så känner jag att jag med gott samvete kan öppna upp för något annat, har Tess Merkel sagt till Sveriges Radio efter uppbrottet. 

Här kan du läsa Magnus Carlssons ord om tiden i Alcazar och ex-pojkvännen Andreas Lundstedt.

Andreas Lundstedt partner – är han gift med Daniel Mitsogiannis?

Andreas Lundstedt är gift med musikalartisten Daniel Mitsogiannis, 40. Paret gifte sig den 1 juni 2020 i hemlighet i stadshuset i Eskilstuna. 

De inledde sin romans genom att skriva till varandra på Instagram, vilket ledde till en dejt.

– Det var trevligt så vi sågs igen. Nu tar vi en dag i taget. Jag vill vakna upp varje dag och känna att jag fortfarande är kär, nu håller det på att bli något djupare. Han är den första som hyllar min fjantiga sida. I dag kan jag stå på mina egna ben, kärleken är en bonus. Jag vaknar varje morgon och är glad. Fan vad fint livet är, har Andreas Lundstedt kommenterat relationen i Aftonbladet.

Bor Andreas Lundstedt och maken Daniel i Grekland?

Andreas Lundstedt och Daniel Mitsogiannis bor i både Stockholm och Grekland. Paret köpte ett lyxigt hus i Grekland 2022 med stor altan och imponerande utsikt. 

– Jag är så exalterad över detta. Huset ligger på fastlandet och det är noll turister. Detta kommer bli vårt paradis, vår oas och ytterligare ett bevis på att vi vill tillbringa så mycket ledig tid vi kan med varandra, säger Andreas Lundstedt till Hemmets journal.

Här kan du spana in Andreas Lundstedt och Daniel Mitsogiannis lyxiga hus.

Har Andreas Lundstedt familj och barn?

Andreas Lundstedts familj består av maken Daniel Mitsogiannis och två hundar. 

Paret har inga barn, och i Hemmets Journal har Andreas Lundstedt berättat att det inte blir några heller.

– Jag älskar barn men livet tog en annan väg som också är fantastisk. Det kanske låter hemskt, men idag hade det inte funnits plats för barn i mitt liv. Och hallå, jag är ju själv ett barn.

Har Andreas Lundstedt hiv? 

Andreas Lundstedt är hiv-positiv, vilket han gick ut och berättade i tidningen QX i december 2007. Då hade han varit sjuk i tio år.

– Ja, jag har i alla fall lekt med tanken att någon gång göra det, men allt har sin tid. Nu känner jag att jag är i rätt stadie i livet, att det är dags, sa han till QX då. 

Här kan du läsa om att Andreas Lundstedt ville dölja att han hade hiv. 

Har Andreas Lundstedt Instagram?

Andreas Lundstedt har Instagram där han heter @andreaslundstedtofficial.

Här kan du läsa allt om Magnus Uggla: Ålder, längd, barn, fru och syskon
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!