Renee Nyberg
Här är allt du vill veta om Renée Nyberg – hennes karriär, den kända ex-maken, barnen och äktenskapet med David Hellenius. - Foto: Stella Pictures, Leif R Jansson/TT Bild

Det gör Renée Nybergs kända ex-man idag

Renée Nyberg är en av Sveriges mest folkkära programledare – och lika omskriven som hon är för sin blomstrande karriär är hon för sitt kärleksliv. Här är allt du vill veta om Renée – hennes barn, äktenskapet med David Hellenius och kända ex-mannen Jan Zachrisson.


Renée Nyberg är ständigt aktuell – hon är utan tvekan en av landets mest erfarna programledare, och sedan genombrottet i TV4 1992 så har hon blivit en av Sveriges mest folkkära profiler. Under åren har hon varit programledare för program som Bytt är bytt och det oerhört populära Vilket liv! Mest känd är hon kanske ändå för Renées brygga.

Sedan februari 2015 så har TV4 sänt Renées brygga, och i programserien så bjuder Renée in kända svenskar till det pittoreska lantstället i Stockholms skärgård. 

Bland gästerna i programmet har vi sett kända svenskar så som Agneta Sjödin, Lasse Berghagen, Carina Bergfeldt och Elin Kjos.

Renée Nyberg låter alltid gästen stå i fokus – men givetvis är vi svenskar även nyfikna på att veta mer om även Renée Nyberg som person. 

Här har Nyheter24 samlat de vanligaste frågorna som googlas om Renée Nyberg.

Renée Nyberg barn

Innan Renée Nyberg gifte sig med komikern, programledaren och skådespelaren David Hellenius så var Renée faktiskt gift med Jan Zachrisson. Under sina år tillsammans fick de två barn ihop. Dottern Emma och så sonen Tom. Med David Hellenius har Renée sonen Leo.

Renée Nyberg med sonen Tom Zachrisson. Bildkälla: Stella Pictures.
Renée Nyberg med dottern Emma. Bildkälla: Stella Pictures.
Renée Nyberg med sonen Leo Hellenius. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

9 svenska kändisbarn som har vuxit upp – så ser de ut idag

Renée Nyberg längd

Många är det som är nyfikna på Renée Nybergs längd – men dessvärre är det inget som hon gått ut med offentligt. Däremot är Renées make David Hellenius – enligt uppgifter till Hänt – 178 centimeter lång. I en intervju med Aftonbladet har David kallat sig själv för "kort".

– Jag känner mig inte så manlig. Jag är kort. Och har aldrig tänkt "Gud vad jag är sexig", sa han då.

Renée Nyberg och David Hellenius. Bildkälla: Stella Pictures.

Renée Nyberg Instagram

Givetvis finns Renée Nyberg på Instagram. Du hittar henne under namnet @nybergrenee. Där följs hon idag av över 155 000 människor.

Renée Nybergs man

Renée Nybergs första man Jan Zachrisson är precis som Renée en riktig doldis i mediesverige. 

Han var tidigare nöjeschef på TV4 och var med och lanserade succéer som Fångarna på fortet och Bingolotto. Idag är han storägare och kreativ chef på Zodiak Media som bland annat äger Jarowskij, Mastiff och YellowBird. 

Toppjobbet på mediekoncernen kombinerar han med att spela i punkbandet Diestinct. Han är idag omgift och bor i en av Stockholms mest exklusiva närförorter. Han är även ordförande i ett aktiebolag som har tillgångar på över 86 miljoner kronor.

Jan Zachrisson år 2004. Bildkälla: Leif R Jansson/TT Bild

Renée och Jan skilde gifte sig 1995 och skilde sig år 2003. 

Renée och David träffades i jobbet – då de bägge gjorde programmet "Slussen 22:00" på TV3.

– Ja, vi har jobbat ihop och lärde känna varandra på jobbet, berättade Renée för Aftonbladet år 2003 då hon och David precis blivit ett par. År 2009 gifte sig Renée och David, och de har hållit ihop sedan dess.

Renée Nybergs lägenhet

Det går minst sagt oerhört bra för både Renée och David, vars företag blomstrar. Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur ett av deras bolag sitter på tillgångar på över 80 miljoner kronor. Och med så mycket pengar på kontot så har paret sett till att skaffa sig ett riktigt trevligt boende. 

År 2017 sålde de sitt radhus i Bromma och flyttade in till Stockholms innerstad. Valet föll på en 200 kvadratmeter stor våning mitt i Vasastan. Huset, som ritades arkitektduon Bocander & Cronvall, uppfördes 1929. Lägenheten utgörs av sex stycken rum och är värderad till cirka 22 miljoner kronor, något som Nyheter24 tidigare skrivit om.

Renée Nyberg sommarprat

Sommaren 2023 så sommarpratade Renée Nyberg i P1. Hennes Sommar i P1 blev ett av de mest lyssnade under sommaren, skrev Svenska Dagbladet.

Renée valde bland annat att prata om sin farfar i sitt hyllade sommarprat. "Om du inte berörs av Renées sommarprat är du powerpointskadad", skrev Gefle Dagblads krönikör Sofia Kalmeborg.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!