Patrick Ekwall
Patrick Ekwall berättar nu om glädjebeskedet. - Foto: Pontus Lundahl/TT Bild, Stella Pictures

Patrick Ekwalls glädjebesked efter tuffa tiden: ”Längtat"

Patrick Ekwall har en dyster tid bakom sig. Men mitt i mörkret berätttar Patrick nu om en ljusglimt han ser fram emot i vår. "Längtat länge", skriver han.


Sommaren 2023 så berättade sportjournalisten och medieprofilen Patrick Ekwall, 58, att han träffat kärleken igen. 

Patrick Ekwall om sin nya flickvän Camilla Coene

Patricks nya flickvän heter Camilla Coene och är 39 år gammal. Paret träffades via gemensamma vänner, och innan de blev ett par så träffades de som kompisar. Varken Patrick eller Camilla skyndade in i relationen utan de tog det hela väldigt varsamt.

Patrick Ekwall och Camilla Coene. Bildkälla: Stella Pictures.

Detta då Patrick hade en oerhört tung tid bakom sig. I februari 2021 så dog nämligen hans hustru Hanna Ekwall i cancer. Patrick och Hanna hade då varit ett par i över 13 år. År 2013 fick Patrick och Hanna dottern Tindra ihop, och år 2017 gifte de sig. Sedan en tidigare relation har Patrick även dottern Wilma.

Patrick Ekwall och Hanna Ekwall år 2017. Bildkälla: Stella Pictures.

I en intervju med Aftonbladet så berättade Patrick att Hanna ville att han skulle träffa någon efter att hon gått bort.

– Det var en av de sakerna som hon sa och vi hade faktiskt ett samtal om det. Men jag skulle aldrig chansa och kasta mig in i något om det inte kändes rätt. Alla har också tagit det här så bra. Båda våra respektive familjer vet såklart om det här och även Hannahs familj. Alla är verkligen glada för vår skull, berättade Patrick för Aftonbladet efter att det stod klart att han och Camilla var ett par.

Patrick Ekwall om sin mammas död

I mitten av januari 2024 meddelade Patrick Ekwall en sorglig nyhet. På Instagram skrev den folkkära sportjournalisten att hans mamma Marianne har somnat in.

"Vi är fem barn, men också väldigt många barnbarn som jag vet att Kranne höll väldigt nära sitt hjärta. Jag har inga föräldrar kvar och Wilma och Tindra har förlorat sin farmor. Livet har sin gång, men det smärtar ibland. Min mamma blev 81 år gammal", skrev Patrick i det hjärtslitande inlägget.

I kommentarsfältet möttes han av stöd från vänner och kollegor så som Jessica Almenäs, Tilde de Paula, Markoolio, Sofia Wistam, Niklas Strömstedt och Marie Serneholt.

Trots att året har börjat på värsta tänkbara sätt för Patrick Ekwall så delar han nu med sig av en liten ljusglimt i mörkret i alla fall.

Patrick Ekwall tillbaka i Muren på SVT

På Instagram berättar Patrick Ekwall att han i februari kommer göra comeback i SVT-programmet Muren. Något han minst sagt har sett fram emot.

"Äntligen tillbaka med Muren! Längtat länge efter att få hänga med hela gänget. Det är hela 17 avsnitt den här säsongen. Tyvärr missade jag några i början (semester i Mexiko), men nu öser jag på. Muren ska gå på fredagar den här gången och drar igång i februari. Hänger ni på?", skriver han.

I kommentarsfältet möts han av mängder av pepp från följare som uppskattar frågesportsprogrammet.

Några reaktioner lyder:   

"Ett fantastiskt program enligt mig. Gillar all frågesport och detta är så roligt."

"Klart vi hänger på det är ett jättespännande program!!"

"Längtar till ett suveränt program"

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
SVT