"Muren" har premiär i SVT den 2 februari.
"Muren" har premiär i SVT den 2 februari. - Foto: Bo Håkansson/SVT och Peter Bergström/SVT

Ändringen i SVT:s "Muren" – så blir nya säsongen

"Muren" har snart premiär igen i SVT. Men den nya säsongen kommer att bli lite annorlunda.


Den första säsongen av "Muren" hade premiär 2020 och sedan dess har frågesportsprogrammet, där deltagarna ställs mot en mur av experter inom olika områden, kommit att bli en riktig favorit hos många hemma i tv-sofforna. 

Den 2 februari återvänder programmet i SVT och i vanlig ordning är det Kattis Ahlström som axlar rollen som programledare.

Allt om Kattis Ahlström: Uppväxt, barn och relationen till Niklas Strömstedt

Kattis Ahlström är programledare för "Muren". Foto: Bo Håkansson/SVT

Muren-expertens hårda ord om tabben: "Blev fiasko på alla håll"

Fler avsnitt av "Muren" i SVT 

Men den nya säsongen av "Muren" bjuder också på lite nyheter. SVT själva beskriver säsongen som "rekordlång" i ett pressmeddelande och mycket riktigt blir det fler avsnitt än tidigare.

Tv-toppen: "Muren" lockade flest tittare

Foto: Peter Bergström/SVT

Medan föregående säsong, som sändes i fjol, innehöll tio avsnitt kommer det nu att bjudas på hela 16 avsnitt. Dessutom utlovas nya experter och en helt ny tävling.

– Vi kommer att träffa flera riktigt vassa deltagare i år, säger producenten Erik Hammar i ett pressmeddelande, där han fortsätter vidare: 

– Och flera experter som vi länge har velat ha med, till exempel trädgårdsmästaren John Taylor, tv-ankaret Jennifer Kücükaslan och inte minst Herman Lindqvist i Sveriges historia. Tänk att tävla mot honom! Vi har även ett nytt moment som kommer att få upp pulsen på deltagarna rejält.

SVT:s svar efter reaktionerna på nakenscenerna i Anal Extas: "Folkbildande"

SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!