Efter stängning Sveriges mästerkock
Tittarna har undrat hur det blir med det populära programmet. - Foto: TV4

TV4:s chockbesked om Sveriges mästerkock: "Tar bort"

Sveriges mästerkock är i full rullning och tittarna är minst sagt engagerade i årets hetaste mattävling. Men nyligen kom ett besked som gjorde många besvikna.


Den 10 januari 2024 hade den nya säsongen av "Sveriges mästerkock", till många tittares stora glädje, premiär i TV4. Likt förra året består den stränga juryn av Tommy MyllymäkiMischa Billing och Tom Sjöstedt. Förväntningarna på de tävlande har aldrig varit högre och redan första avsnittet skulle det svettas bland kastrullerna.

Juryn i Sveriges mästerkock. Bildkälla: TV4

En som det dock gått väldigt bra för är den gamle minikocken Alica Andersson, 19. År 2014 stegade Alica in i mästerkocksköket, endast tio år gammal, för att tävla om att bli Sveriges yngsta mästerkock. 

Det gick inte hela vägen utan hon halkade på målsnöret, men i år tycks det gå bättre. Hon har nämligen klarat sig vidare till top 12. 

Alica Andersson. Bildkälla: TV4

Under onsdagens avsnitt var det fler som imponerade på juryn. Hugo Bergström lyckades med sina kåldolmar och ankleversky få Tom Sjöstedt att nästintill trilla av stolen för att han tyckte att det var så sanslöst gott. 

Stjärnkocken Tommy Myllymäki visar upp superkroppen: ”Lätt val”

– Det här är.... nej men Hugo det är verkligen fantastiskt... herre gud vad gott det är, sa han när han smakade på rätten. 

Och Hugo, ja han blev minst sagt lättad. 

Hugo Bergström bjöd på koldolmar. Bildkälla: TV4

– Jag finner inga ord om vad jag känner... jag kan inte förstå vad som just hände, sa han efteråt.

Efter stängning 2024

Och åker, man ut från Sveriges mästerkock, då brukar det vanligtvis vara så att du hamnar i "Efter stängning" där man har en chans att tävla sig tillbaka. Men nu har många tittare reagerat på att det ännu inte släppts något "Efter stängning". 

Vi måste prata om Myllymäkis glow up i Sveriges mästerkock 2024

Nyheter24 kontaktade programmets pressansvarige, Anna Lundkvist, för att få veta huruvida det blir något "Efter stängning" eller inte. 

"Nej, det blir ingen "Efter stängning" i år", svarade hon. 

På frågan om varför det inte blir något program har TV4 inte återkommit. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!