Björn Gustafssons humorinslag i Melodifestivalen 2024 får både ris och ros.
Björn Gustafssons humorinslag i Melodifestivalen 2024 får både ris och ros. - Foto: Johan Nilsson/TT och Björn Larsson Rosvall/TT

Tittarnas kritik mot Björn Gustafsson i Mello 2024: "Pinsamt"

Björn Gustafsson, som gjorde succé med sina mellanakter i Melodifestivalen 2008, har återvänt till Mello-scenen, men i sociala medier får komikerns comeback både ris och ros.


Den 3 februari drog Melodifestivalen 2024 igång med dunder och brak. I den första deltävlingen, som ägde rum i Malmö, var det Lisa Ajax och Smash Into Pieces som knep de första finalplatserna.

När det var dags för den andra deltävlingen var det ytterligare två Mello-veteraner som lyckades vinna tittarnas hjärtan: Maria Sur och Liamoo

Melodifestivalen 2024: Artister, startordning och datum för deltävlingar

Flera tittare missnöjda med Björn Gustafssons sketcher

Men förutom musik och en rafflande poängutdelning bjuder deltävlingarna också på humorinslag och mellanakter där programledaren Carina Berg får sällskap av Björn Gustafsson

Men komikern, som gjorde dundersuccé i Melodifestivalen 2008, har fått både hyllningar och kritik sedan sin comeback. I ett inlägg på SVT:s Facebook-sida har flera tittare delat med sig av sitt missnöje kring det utrymme humorsketcherna och Gustafsson får i programmet.

Så här skriver några av dem: 

"Nu räcker det med Björn-show va? Blir liiiite för mycket. Rolig i små doser..."

"Snälla SVT, minska fokus på Björn Gustafsson. Det är bara pinsamt."

"Så himla löjligt med Björn Gustafsson."

"Ta bort Björn Gustafsson."

"Men vad gör Björn Gustafsson där? Inget kul ju."

"Kan ingen berätta för Björn Gustafsson att när en kvinna säger nej betyder det nej. Carina är inte intresserad. Bara patetiskt och så fel att skämta om."

"Jag röstar också nej till Björn Gustafsson, bort med hans fånerier."

"Säg upp kontraktet med Björn Gustafsson… Nu ger t.o.m. jag upp snart med Mello."

"SNÄLLA VARFÖR LÅTER NI BJÖRN GUSTAFSSON SKÄMMA UT HELA SVERIGE OCH CARINA?"

"Alltså helt ärligt vad försöker Björn Gustafsson göra. Det är ju bara urlöjligt."

"Björn G börjar bli riktigt pinsam nu."

"Måste ju säga att intervjuerna med artisterna är så pinsamt löjliga. Björn och Carina håller inte måttet på den delen. Tyckte att Björn var rolig förr men nu förstör hans närvaro mer än att göra det bra."

"Nu kan det räcka med Björn Gustafsson. Det är ju mest pinsamt och barnsligt denna gång. Förra gången var det en kul grej, men en gång räcker."

Björn Gustafssons saftiga lön – så mycket tjänar komikern

Foto: Skärmavbild/Facebook/SVT

Här säger Gunilla Persson vad hon tycker om Carina Berg

Hyllas av vissa: "Älskar allt med Björn"

Men det finns också de som tycks uppskatta Björn Gustafssons humorinslag i Melodifestivalen 2024. När SVT delade vad de benämner som en "appreciation-post" för just Gustafsson på Facebook var det flera som hyllade komikern: 

"Älskar allt med Björn!! Du är det bästa som hänt SVT!!"

”Tycker synd om er som är så emot Björn Gustafsson, haha. Ni förstår er inte på humor. Man kan ju undra vad ni anser är humor, och vad ni skrattar till.”

”Vafan är ni alla arga för, ni skådar en svensk legend.”

”Han är fantastisk.”

”Perfekt humor som behövs i Mello! Bara människor med dålig humor som kommenterar. Det är inte måste att se Mello om det är så tråkigt och dåligt.”

”Björn är kung i Mello.”

Danny Saucedos diss mot Mello-konkurrenterna: "Vad f*n?"

Foto: Skärmavbild/Facebook/SVT

En annan person konstaterar det uppenbara: att det "verkar polariserat" huruvida Gustafssons comeback är av godo eller ondo för årets Mello. 

Melodifestivalen 2024 final: Tid, datum, startfält med artister och resultat

Foto: Skärmavbild/Facebook/SVT

Vad tycker du om Björn Gustafssons sketcher i Melodifestivalen 2024? Rösta i pollen nedan!

/
Vad tycker du om Björn Gustafssons comeback i Mello 2024?
Senaste nytt

Därför känner du igen Mello-aktuella Annika Wickihalder

Det gjorde Lucas när han tvingades lämna Sveriges mästerkock 2024

1 timme sedan
Till många tittares stora besvikelse var det Lucas Eriksson, 25, som fick lämna Sveriges mästerkock 2024 under onsdagen. Men vad gjorde han egentligen efter elimineringen?

Därför stoppas Mästarnas mästare 2024 i helgen

1 timme sedan
Mästarnas mästare 2024 är i full gång på SVT och det har bjudits på en hel rad rafflande tävlingar hittills. Men på söndag blir det inget program.

Tommy Myllymäki saknades i Sveriges mästerkock – det hade hänt

2 timmar sedan
Det var under onsdagen avsnitt av Sveriges mästerkock som tittarna undrade var Tommy Myllymäki höll hus. Nu har kanalen svarat vad som hade hänt.

Det jobbar Filippa Toremos pojkvän Kit Gabriel med – egentligen

2 timmar sedan
I SVT Edits dokumentär Gravid utan att veta fick tittarna följa Filippa Toremos gravidresa. Nu får vi även bekanta oss med "baby daddyn" Kit Gabriel, som ger sin version av det hela i SVT:s uppföljning Pappa utan att veta.

Konstråd straffar inte politisk konst

3 timmar sedan
Brittiska konståret – Arts Council England – som beviljar statligt kulturstöd, kommer inte att straffa organisationer som jobbar med konstnärer eller artister som gör politiska ställningstaganden. Det står klart i de nya riktlinjer som rådet publicerat, skriver The Guardian.