Cazzi Opeia skrev Loreens låt "Tattoo".
Cazzi Opeia skrev Loreens låt "Tattoo". - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Magnus Andersson/TT

Cazzi Opeias privata avslöjande om Loreen: “Nej…”

Cazzi Opeia gör comeback i Melodifestivalen 2024 som artist. Men 2023 kammade hon hem Eurovisionvinsten som en av låtskrivarna för Loreens bidrag “Tattoo”. För Nyheter24 har hon tidigare berättat vilken av rollerna som hon föredrar.


Den 17 februari äger den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2024 rum. I de två tidigare omgångarna har Lisa Ajax, Smash Into Pieces, Maria Sur samt Liamoo tagit sig direkt till final och sammanlagt tolv bidrag kommer den 9 mars att tävla om vinsten i Friends Arena. 

Melodifestivalen 2024: Artister, startordning och datum

Melodifestivalen 2024 deltävling 3 – alla artister

I deltävling tre är det Jacqline, Clara Klingenström, Kim Cesarion, Klaudy, Gunilla Persson och Cazzi Opeia som i Växjö slåss om finalplatserna. 

För Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker är det långt ifrån första gången som hon är involverad i Melodifestivalen. 2022 debuterade hon i Melodifestivalen med låten “I Can’t Get Enough”. Samma år vann artisten AleXa American Song Contest med låten “Wonderland”, som Cazzi Opeia var en av låtskrivarna till. Men framgångarna tog inte slut där. 

Cazzi Opeia med låten "Give My Heart A Break". Foto: Henrik Montgomery/TT

Allt om Carina Berg: Barn, hus, pojkvän och pengar

År 2023 vann Loreen hela Eurovision Song Contest med låten “Tattoo”. Och ingen mindre än just Cazzi Opeia var en av låtskrivarna till den stora hiten, tillsammans med Peter Boström, Thomas G:son, Jimmy Jansson, Loreen och Jimmy "Joker" Thörnfeldt. 

Cazzi Opeia skrev Loreens "Tattoo" – är med i Melodifestivalen 2024

Nu gör Cazzi Opeia comeback som artist i Melodifestivalen 2024 med låten “Give My Heart a Break”. När Nyheter24 tidigare träffade henne berättade hon om den tidigare Eurovisionvinsten och om Loreen gett henne några tips. 

Fröken Snusk identitet – har hon avslöjat vem hon är inför Melodifestivalen 2024? 

Du har ju varit på bägge sidor, och har både stått på scenen och varit låtskrivare i Mello. Vad är roligast?

– Det är två helt olika adrenalin för mig. Att få skriva musik ger mig så otroligt mycket värme i mitt hjärta. Men att sen få stå på scen och dela en energi med en publik, det är ett helt annan adrenalin. Så jag skulle säga att det är 50/50, säger Cazzi Opeia och fortsätter: 

– Att få uppleva green room och den gemenskapen man kände med de andra i soffan. Man satt och klämde varandras händer och man var nervös tillsammans. Det var en lycka i sig. Men att stå på scen är ju så mysigt. Det är svårt att välja något av det här, det är lika fint både och. 

Loreen vann Eurovision 2023. Foto: Pontus Lundahl/TT

Gunilla Perssons Mello-besked efter sjukdomen: "Det enda kravet..."

Hade du på känn att det skulle bli en Eurovision-vinst med låten “Tattoo”?

– G:son sa ju det redan när vi skrev låten att: “Det här är en vinnarlåt”. Och jag tänkte: “Det är ju coolt”. Så det var ju på tapeten att det här är en väldigt bra låt, och speciellt när Loreen gör den. Allting klaffade så himla snyggt med henne och låten tillsammans. 

– Men jag vågade inte tro på det förrän jag hade facit i handen, när de ropade upp vinnarnamnen. Det var ju mycket spekulation i media innan, och statistik som sa att den redan hade vunnit och hej och hå. Men en sak jag har lärt mig i den här branschen är att man kan inte ta ut någonting i förskott innan man vet det hundra procent säkert.

Har du fått några råd från Loreen nu inför att du ska vara med igen, kring vad som är framgångsreceptet? 

– Nej, det kan jag inte säga att jag har fått. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!