Får man något arvode för att vara med i SVT:s "Husdrömmar"?
Får man något arvode för att vara med i SVT:s "Husdrömmar"? - Foto: Skärmavbild/SVT/Husdrömmar

Får man betalt för att vara med i SVT:s "Husdrömmar"?

Att uppfylla sina husdrömmar i SVT-programmet med samma namn är sällan en billig historia. Därför är det många tittare som undrar om de som medverkar får betalt för att ställa upp i "Husdrömmar"? Nyheter24 frågade SVT.


År efter år har tittarna fått följa ambitiösa och bjussiga deltagare som, med blod, svett och tårar, uppfyller sina husdrömmar på bästa sändningstid i SVT.

Under säsongerna som gått har "Husdrömmar" både berört och upprört – allra senast var det flera tittare som blev besvikna på innehållet i den tionde säsongen.

Tittarnas kritik mot SVT:s Husdrömmar: "Skitprogram"

Får man ersättning för att vara med i Husdrömmar?

Utöver viljestyrka och tid lägger deltagarna i programmet ner stora summor pengar på att förverkliga sina idéer och inte sällan spricker dessutom den budget de satt för sitt husbygge.

Många tittare har därför undrat om husbyggarna får någon ersättning för att filmteamet får följa deras minst sagt kostsamma resa mot ett drömboende. Men så är inte fallet.

"Eftersom vi enbart dokumenterar riktiga projekt i samförstånd med de personer vi följer utgår inget arvode för medverkan i programmet", skriver SVT i en skriftligt svar till Nyheter24. 

Läs alla våra nyheter om SVT:s Husdrömmar här.

/
SVT
Relaterat
Senaste nytt

Hon är Dagermans dotter – och ambassadör

Uno Svenningsson på turné

Uno Svenningsson firar 40 år som artist och åker på jubileumsturné nästa år. Med start i Göteborg i mars gör han nedslag i totalt tolv svenska städer.

Nya samtal kring skådespelarstrejk

3 timmar sedan
Sedan den 14 juli har skådespelarfacket Sag-Aftra i USA, med över 160 000 medlemmar, strejkat. På måndagen hölls för första gången samtal med motparten sedan strejken inleddes, rapporterar Variety.

Så här mycket har svenskarnas mediekonsumtion ökat: "Alla åldersgrupper"

igår 18:56
Svenskar konsumerar medier i genomsnitt sju timmar om dagen – under 2022 ökade dagskonsumtionen med två minuter, enligt en ny rapport från Myndigheten för press, radio och tv. Det är bland unga som ökningen märks mest.

Tom Hanks om fejkad AI-reklam: "VARNING!!!"

igår 16:34
I en video som cirkulerar på nätet syns Tom Hanks marknadsföra en plan för friskare tänder.

Operan skjuter upp premiär efter dödsolyckan

igår 16:02
Arbetsmiljöverket har utfärdat ett arbetsstopp på Kungliga Operan i Stockholm efter dödsolyckan för snart två veckor sedan, rapporterar Kulturnytt i Sveriges Radio.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.