Anna Brolin och Hans Wincent är frontfigurer i Farmen 2024.
Anna Brolin och Hans Wincent är frontfigurer i programmet. - Foto: Skärmavbild/TV4/Farmen

Farmen-Wincent och Anna Brolins relation bakom kameran

Anna Brolin och Hans Wincent är de två frontfigurerna i TV4:s långkörare av Farmen, och 2024 års säsong är inget undantag. Men hur ser egentligen deras relation ut bakom kulisserna?


Alla deltagare i Farmen 2024

Per Eriksson, 27

Desirée Nilsson, 28

Yorgo Skulis, 40

Martina Fransson, 36

Alessia Santalucia, 28

Ciro Cucarano, 58

Andreas Larsson, 32

Anna Billberg, 58

Jennifer Valencia, 31

Desirée Sjögren, 49

Levin Larsson, 33

Cornelia Gyllborg, 28

Cornelia Nordensson, 30

Maxine Lindin, 26

Tim Mäklin, 31

Magnus Samulesson, 48

Ronja Lindholm, 25

Fredrik Trygg Kummetz, 35

Per Renström, 56

I Farmen 2024 har konflikterna, precis som tidigare säsonger, avlöst varandra och grupperingarna har varit minst sagt påtagliga. Parallellt med bråken har deltagarna också försökt klara diverse uppdrag på gården Norra Brandstorp, och har även kämpat för att hålla sig kvar i tuffa tävlingar. 

Stora förändringen i Farmen 2024 – som tittarna missat

Programmet spelas in på Norra Brandstorp. Foto: TV4/Farmen

Farmen 2024: Anna Brolin är programledare

Sedan 2020 är det Anna Brolin som är programledare för Farmen. Anna Brolin kommer ofta till gården när det vankas kämpeval, besked om ny storbonde eller någon annan typ av tävling. Det är även Anna Brolin som håller i tinget, där en deltagare slås ut. 

Tittarna rasar på regelbrottet i Farmen – och därför saknades Anna Brolin

Anna Brolin är programledare för Farmen. Foto: TV4/Farmen

En annan folkkär profil i Farmen är mentorn och expertbonden Hans Wincent. Han delar ut uppdragen, och återvänder sedan till gården när det är dags att inspektera jobbet. Om Farmarna får godkänt av Wincent brukar han även dela ut någon belöning, i form av antingen djur eller mat. 

Farmen-Wincents avslöjande om alkoholen på slutfesten

Hans Wincent delar ut uppdragen i Farmen. Foto: TV4/Farmen

Farmen-Wincent om Anna Brolin: "Väldigt trevlig"

Men hur ser egentligen Anna Brolin och Hans Wincents relation ut, bakom kamerorna? Det har Wincent berättat för Nyheter24

Hur funkar ni ihop? Jobbar ni bra tillsammans? 

– Ja, det gör vi. Hon är ju väldigt professionell och väldigt trevlig. Men i år är det egentligen första gången som vi har jobbat ihop också, kan man väl säga. Det såg man i första programmet när vi tillsammans åkte in och hälsade alla deltagarna välkomna, och de fick välja lite belöningar och sådant, förklarar Wincent och fortsätter: 

– Det är egentligen första gången vi jobbar ihop. Annars så brukar det vara så att jag och programledaren går omlott på varandra och är sällan på skärmen samtidigt. Oftast är det bara Anna som är ute och läser storbondebrev, kör ting och andra kämparval. Och jag kommer och delar ut och godkänner uppdraget. 

Träffade du henne någonting bakom kamerorna under inspelningen? 

– Vi bor ju hela produktionen nere i Skillingaryd. Vi har ju varsin barack där och bor grannar och träffas lite grann. Men både Anna och jag har ju andra åtaganden också under sommaren, så det blir ju inte att man hänger jättemycket. Men visst träffas man ibland i matsalen och sådär. 

Wincent bryter tystnaden om storbråket i Farmen: “Hårt”

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!