Anders Öfvergård var programledare för Robinson tidigare.
Anders Öfvergård var programledare för Robinson tidigare. - Foto: Simon Eliasson/TT och Nyheter24

Det gjorde Anders Öfvergård när han försvann från tv-rutan

Anders Öfvergård har under 2024 dykt upp i rampljuset igen. Men dessförinnan har det varit en turbulent tid för tv-profilen.
– Jag är glad att jag har ett annat yrke och kan stå på andra ben, har Öfvergård sagt till Nyheter24.


Det var i februari 2023 som Kanal 5 gick ut med ett pressmeddelande att Anders “Arga Snickaren” Öfvergård skulle göra comeback i tv-rutan, och skulle bli programledare för den svenska upplagan av brittiska “Renovation Nation”. 

– Det är pirrigt! Jag är peppad och drivs av att få göra ett helt nytt program där jag kan visa fler och andra sidor av mig själv. Det är även väldigt roligt att vara tillbaka på Kanal 5, det är lite som att komma hem igen, sa Anders Öfvergård i pressmeddelandet.

Därför har Anders Öfvergård ett rött öga i Över Atlanten 2024

Anders Öfvergård är programledare för "Renoveringsdrömmar"

I februari 2024 hade “Renoveringsdrömmar” premiär på Kanal 5 och discovery+, och i programmet hjälper Anders Öfvergård par och familjer att renovera sina drömhus. 

Tätt inpå “Renoveringsdrömmar” hade även en ny säsong av “Över Atlanten” premiär, där ingen mindre än Anders Öfvergård var en av deltagarna. Björn Kjellman, Malin Gramer, Jessica Andersson, Tobias Blom, Hampus Hedström och Anders Öfvergård gav sig ut på det fartfyllda äventyret och tvingades tackla allt från skador till extrem sjösjuka. 

Anders Öfvergård om Över Atlanten-inspelningen: "Ta inte fighten"

Foto: Pressbild/Warner Bros. Discovery

“Renoveringsdrömmar” 2024 blir det första programledaruppdraget för Anders Öfvergård, sedan han tvingades lämna TV4 efter larm om en våldsam incident på en avslutningsfest under inspelningen av Robinson 2021. 

Det skulle därefter dröja till 2024 innan Anders Öfvergård syntes i tv-rutan igen. Anders Öfvergård hamnade dessutom ännu en gång i blåsväder under 2023 när han dömdes för att ha stulit kött från en Ica-butik. 

Anders Öfvergårds liv utanför rampljuset: "Är glad att jag har ett annat yrke"

Men vad har egentligen Anders Öfvergård pysslat med när han har varit borta från rampljuset, och inte synts på tv? Det har han tidigare berättat för Nyheter24

– Jag har gjort “Renoveringsdrömmar”, och har hållit på med det i ett år. Jag är ju snickare, så det har jag gjort innan dess. Jag har även ett annat företag, ett hälsoföretag. Jag älskar att jobba med tv, samtidigt så är jag också ganska glad att jag har ett annat yrke och kan stå på andra ben. 

Foto: Pressbild/Warner Bros. Discovery

Anders "Arga snickaren" Öfvergård visar dyra köpet

Anders Öfvergård: "Jag har tagit hand om mig själv"

Anders Öfvergård har, precis som att flertal andra svenska kändisar, besökt kursgården Baravara. Även namn som Bianca Ingrosso och Samir Badran har åkt till Rättvik och Baravara vilket har gjort att kursgården, som mötts av en hel del kritik, blivit en snackis i kändissverige. 

– För första gången har jag också tagit hand om mig själv. Jag har varit på Baravara och jag har gått massa utbildningar, i form av UGL och UL och ledarskapsutbildningar. Jag har också byggt ett hus till mig och familjen, fast inte här i Stockholm utan uppe i fjällen. Så att det har jag pysslat med. Jag är inte den personen som sätter mig ner och tycker synd om mig själv, som gråter i en fåtölj och inte gör något, säger Anders Öfvergård. 

Anders Öfvergård om Bianca Ingrossos besök på Baravara

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!