Rickard Thunér har varit en av experterna i "Antikrundan" sedan 2007.
Rickard Thunér har varit en av experterna i "Antikrundan" sedan 2007. - Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT och SVT

Rickard Thunérs besked om framtiden i "Antikrundan"

Rickard Thunér har varit en del av "Antikrundan" ända sedan 2007 och har blivit en folkkär tv-profil. Men hur länge kan tittarna förvänta sig att experten är kvar i programmet?


Det var år 1989 som "Antikrundan" hade premiär i SVT och sedan dess har hela 35 säsonger av programmet, där svenskarna får chansen att visa upp och få sina föremål värderade av experter, sänts. 

Ytterligare en säsong är också på gång. I början av mars gick man nämligen ut med vilka orter som får besök av "Antikrundan" i sommar.

Hit kommer "Antikrundan" under sommaren 2024

Anne Lundberg är programledare för "Antikrundan". Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Därför bytte Knut Knutson i "Antikrundan" namn

Rickard Thunér om "Antikrundan"-turnén 

En av de experter som kommer att närvara under turnén i sommar är Rickard Thunér och i en intervju med Nyheter24 konstaterar han att produktionen i stort sett aldrig blivit besvikna på uppslutningen. 

– Vart vi än kommer så dyker det alltid upp människor. Ibland kan det vara 400-500 personer, när det är som lägst, men ofta är det uppemot 1 000 personer. Och trots att det ibland är något färre besökare så blir det alltid ett jättematerial att jobba med.

– Man kan självklart komma ihåg någon plats där det varit dåligt väder, med ösregn en hel dag, och det klart att det tar bort lite känslan av "folkfest". Men jag har inte varit i någon stad som jag känt varit tråkig. 

Rickard Thunér och Knut Knutson. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Antikrundan-experten om det konstigaste någon haft med sig: "En hel väska"

Rickard Thunér: "Trygg och glad i min roll"

Och Rickard Thunér vet vad han pratar om när han ser tillbaka på "Antikrundan"-inspelningarna. Han har nämligen varit med ända sedan 2007 och har under denna tid blivit en folkkär tv-profil.

Tittarna behöver heller inte oroa sig för att Thunér ska försvinna från tv-rutan. 

– Jag känner mig ganska trygg och glad i min roll i "Antikrundan" och känner inte att jag är på väg någon annanstans. Så länge jag tycker det är kul och tv-tittarna tycker det är roligt att jag är med, så kommer jag att finnas där, säger han till Nyheter24. 

Frågan om "Antikrundan" som Rickard Thunér inte vill svara på

SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!