- Foto: Pexels & Tv4

Anders Lundin avslöjar: Produktionens hemliga lyx på Robinson

Anders Lundin är tillbaka som programledare för Robinson. När han gästar Nyhetsmorgon berättar han hur livet på ön är för produktionen bakom kameran.


Den 17 mars är det säsongspremiär för Tv4:s realityprogram Robinson och programledaren Anders Lundin är tillbaka på ön. Anders Lundin ledde programmet från 1999 till 2003 och gjorde senare en kort comeback under säsongen våren 2023. Nu är han tillbaka igen. 

När han under premiärdagen gästar Tv4:s Nyhetsmorgon berättar han om hur produktionen har det på ön. Han berättar bland annat om gemenskapen, maten och spänningen när reportrarna berättar om dagens drama bland deltagarna.

Tittarna rasar på ändringen i Robinson: "Kommer bli drama"

"Ett otroligt fint ställe"

Även produktionen jobbar ifrån ön. Fast de är inte lika strandsatta som deltagarna. 2019 gjorde Tv4 ett kort program där de visade upp arbetet bakom kulisserna och där kan man se att produktionen bor i en produktionsby.

– Vi är ett kollektiv som jobbar där utslänga på en strand. Vi var på ett otroligt fint ställe nu och det bästa av allt tycker jag är att det finns ingenting runt omkring. Inga hotell eller inga barer, ingenstans där någon kan åka. Så alla är där och alla jobbar tillsammans och man är på möten, bollar idéer och det liksom är ett väldigt kul kollektiv att jobba med, säger Anders Lundin i Nyhetsmorgon.

Anders Lundin och Robinsondeltagarna Helena Lindborg och Alexander Strandberg i Nyhetsmorgon. Foto: Skrämdump/TV4 Nyhetsmorgon

Men det som kanske är dagens höjdpunkt är när reportrarna återvänder för dagen. Då berättar reportrarna om allt som har skett, om drama och dispyter bland deltagarna. 

– På kvällarna så sitter man ju på nålar för då kommer reportrarna in från öarna, berättar Anders Lundin.

Här är deltagarna i Robinson 2024 – TV4 chockar med STOR förändring

Produktionen har en egen restaurang

En annan skillnad från deltagarnas vistelse på ön är att produktionen får mat serverad direkt från en restaurang.

– Även vi bor ju relativt utslängt i ingenting. Förlåt, men vi har ju restaurang, så vi får ju mat, säger Anders Lundin och skrattar.

Restaurangen där produktionen äter. Foto: Skärmdump/tv4 Robinson - bakom kulisserna

Dramatiken under Robinson-inspelningen: "Skulle blivit av med mitt finger"

Så hittade Anders Lundin kärleken i SVT-kollegan: "Skrev ett brev som..."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!