- Foto: Tv4

Tittarna rasar på ändringen i Robinson: "Kommer bli drama"

Under söndagen har Robinson premiär med en ny säsong. Men inför denna säsong har de valt att ändra upplägget och det får tittarna att se rött.


Under söndagen har Robinson premiär med en ny säsong. Inför denna säsong är Anders Lundin tillbaka som programledare. Han ledde programmet mellan 1999 och 2003 och gjorde sedan en kortvarig comeback i vår-säsongen 2023.

En annan person som återvänder till Robinson är tittarfavoriten Alexander Strandberg som gjorde succé i programmet 2022, där han hängde kvar ända tills det sista örådet.

Känd Robinson-deltagare åtalad för grovt barnpornografibrott

Den stora ändringen i Robinson

Förutom att tittarfavoriter återvänder till ön så kommer denna säsong med en stor förändring. I år kommer lagen vara enkönade. Det kommer alltså vara ett lag med enbart kvinnor och lag med enbart män. 

Programmet har tidigare gjort försök att forma lagen. Under vår-säsongen 2023 delades deltagarna upp i ett yngre lag och ett äldre lag. Vilket resulterade i att de yngre laget tog hem majoriteten av tävlingarna.

Här är deltagarna i Robinson 2024 – TV4 chockar med STOR förändring

Lagen i Robinson 2024. Foto: Tv4

Stark kritik mot produktionens val

Men tittarna är inte nöjda med den nya ändringen. På Tv4:s Instagram stormar kritiken in i kommentarsfältet.

"Hade varit mycket bättre om det varit blandade lag. Ni kommer det bli så mycket tjat om att kvinnor eller män är bäst."

"Jag utgår från att tävlingarna som kräver fysiskt styrka är utformade så att det blir rättvist med tanke på att män har mer muskelmassa? Självklart finns det kvinnor som är starkare än män, men rent generellt så är det ju ren fakta att män har ett fysiskt försprång. Så länge det är rättvist på den fronten så tror jag inte nåt av lagen har någon större fördel eller nackdel av att vara enkönat lag. Tror det kommer bli drama i båda lagen för sådant grundar sig i folks personlighet och inte kön."

"Nej det ska vara exakt lika för kvinnor och män. Så om det är styrketävlingar, säcklyft och så vidare. Så ska de ha samma vikter. Å de ska fajtas mot varandra utan fördel för kvinnor. Kvinnor och män är lika, så sägs det just mellan kvinnor. Att ni kan allt män kan och så vidare. Personligen anser jag att man inte ska dela upp, det blir en bra balans mellan de två könen om man ej gör det."

Allt om Martin Melin: Barn, flickvän och tiden i Riksdagen

Tove Dalsryd tatuerar ansiktet efter Robinson 2023

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!