Hans Wincent är mentor i Farmen.
Hans Wincent är mentor i Farmen. - Foto: Skärmavbild/TV4/Farmen

Farmen-Wincents besked: Då lämnar han programmet

Hans Wincent är den folkkära mentorn och expertbonden i Farmen, och har varit det i ett antal år. För Nyheter24 har han berättat om hur han tänker kring sin framtid i programmet.


TV4:s succéprogram Farmen har sänts i hela 17 säsonger, och går ut på att deltagarna ska leva som bönder gjorde på 1800-talet. Samtidigt ska de tävla mot varandra om att få vara kvar på gården, och om att bli den som i slutändan kammar hem en halv miljon kronor. 

Levin Larsson vann Farmen 2024 

Farmen 2024 har kommit till sitt slut, och den som gick vinnande ur finalen var ingen mindre än Levin Larsson. Andraplatsen kammade Cornelia Nordensson hem, och de båda finalisterna fick inleda sin Farmen-medverkan på Torpet. 

Produktionen avbröt Farmen-finalen – mitt under tävlingen

2024 års finalister. Foto: Farmen/TV4

Precis som tidigare år är det Anna Brolin som varit programledare för Farmen, medan Hans Wincent agerat mentor och expertbonde. Hans jobb är att dela ut uppdragen, och därefter bestämma om Farmarna klarat dem eller inte. Får de godkänt brukar Wincent dela ut någon form av belöning, vilket brukar tas väl emot av Farmarna. 

Farmen-Wincent och Anna Brolins relation bakom kameran

Hans Wincent tog över efter Gutta Andersson

Det var 2017 som Wincent tog över som Farmen-mentor efter Gutta Andersson, som tvingades genomgå en operation. Och från start har Wincent varit en självklar del i programmet, och har blivit en riktig tittarfavorit.  

Sanningen om Farmen-Wincent och Guttas relation i dag: “På det personliga planet…”

Anna Brolin är programledare för Farmen. Foto: TV4/Farmen

Under sina år i Farmen har Wincent blivit ett välkänt ansikte bland svenska folket. För Nyheter24 har Wincent tidigare berättat om vilka andra program han skulle kunna tänka sig vara med i. Att ställa upp som deltagare själv i Farmen är i vilket fall inte aktuellt. 

– Att vara med i Farmen själv är helt uteslutet till att börja med. Innan jag själv började jobba med det så är det klart att jag hade ägnat det någon liten tanke, berättar Wincent och fortsätter: 

– Annars är jag väl öppen för att vara med i “Över Atlanten” eller liknande. “Let's Dance” finns ju inte längre men något sådant skulle jag ju kunna tänka mig att vara med i. Men jag skulle absolut inte söka in som deltagare till “Robinson” eller något sådant. Däremot skulle jag gärna leda ett sådant program. 

Farmen-Wincents avslöjande om alkoholen på slutfesten

Wincent kommer alltid åkandes på sin traktor. Foto: TV4/Farmen

Farmen-Wincent om framtiden: "Jag kör på så länge..."

Men om man är orolig för att Wincent kommer överge Farmen och försvinna från tv-rutan, då kan man sitta lugnt i båten. När Nyheter24 pratade med Wincent fick han frågan om hur länge han kommer köra på som mentor i Farmen, och han gav då ett positivt besked. 

– Jag tänker inte så mycket på det där så långt i förväg. Det är klart att man saknar att vara ledig på sommaren, men samtidigt är det då som Farmen spelas in och det är ju ett riktigt roligt jobb helt enkelt. Jag kör säkert på så länge Farmen rullar och så länge de vill ha mig. Det tror jag. Sen hoppas jag ju såklart att det kan kompletteras med fler uppdrag inom tv. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!