Linda Lindorff
Linda Lindorff och mjölkbonden Isak från Öland. Bildkälla: TV4

Ny ändring i Bonde söker fru 2024 – slopar klassiska inslaget

Ett klassiskt inslag slopas i den nya säsongen av "Bonde söker fru" 2024, menar Linda Lindorff. Till hösten har den nya upplagan av programmet premiär, men årets säsong kommer med förändringar.


Under gårdagen fick tittarna ta del av ett presentationsprogram av bönderna som medverkar i Bonde söker fru 2024 på TV4 Play. Programmet sänds som vanligt till hösten, men redan nu kan alla skrivsugna brevskrivare fatta pennan och skriva ett brev till den bonden som tilltalar mest. 

Deadline för att skriva brev till bönderna är 12 maj. Däremot avslöjar programledare Linda Lindorff för Expressen att en större förändring kommer ske i årets säsong. De slopar ett klassiskt inslag som 

Linda Lindorff i "Bonde söker fru - Casting 2024". Bildkälla: TV4

Linda Lindorff om nya säsongen: "En större förändring"

De bönder som söker lyckan och kärleken i årets upplaga är 30-årige mjölkbonden och äventyraren Isak från Öland, 69-årige westernryttaren Göran från Nykvarn, 34-årige mjölkbonden Anders från Näsviken, 24-åriga mjölkbonden Alma från Mellerud och 29-åriga köttbonden Kristian från Vittinge. 

Linda Lindorff avslöjar vad tittarna kan förvänta sig av årets säsong och menar att det kommer att komma en överraskning.

– Det blir faktiskt en förändring i år, en större förändring, säger hon men vill inte avslöja mer i nuläget. 

Bildkälla: STELLA Pictures

Det klassiska inslaget slopas

I november 2023 avslöjade Lindorff på sin blogg att konceptet och spinoff-serien "Bonde söker fru – Kärlek åt alla" försvinner. Programmet har sänts på TV4 Play och har valts att läggas ner. Förutom spinoff-seriens försvinnande sker därutöver en till förändring i Bonde söker fru, nämligen reseprogrammet.

I reseprogrammet brukar vi få följa när bönderna åker på semester med personen som de har valt, men nu slopas konceptet. Lindorff menar att detta beror på att tittarsiffrorna för det programmet brukar ha lägre tittarsiffror till skillnad från de andra programmen.

– Kanske av självklara anledningar för då är ju valen redan gjorda. Klimaxet är ju över då och sedan vill folk veta vad som hände sedan, säger Lindorff och berättar att det därmed blir mer tid på gården och två extra avsnitt av programmet jämfört med tidigare år, berättar hon för Expressen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!