Felix Herngren och Masked Singer
Felix Herngren och Masked Singer möts av massiv kritik. - Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild, Jessica Gow/TT Bild

Kängan mot Felix Herngren i Masked Singer: "Sorglig"

Masked Singer har blivit en stor succé för TV4. Varje vecka lockar programmet miljonpublik. Men alla är inte lika imponerade hemma i tv-soffan. Nu totalsågas programmet – och alla deltagarna – av en av landets mest kända krönikörer Johan Croneman.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Hösten 2023 så meddelade TV4 att de beslutat sig för att pausa flera av deras stora program. Långkörare som Let's Dance, Talang, Biggest Loser, Karl Fredrik på Österlen och Parlamentet ströks alla ur tablån. Även Lotta på Liseberg, Bonde söker fru - Kärlek åt alla och Wild Kids var program som lades på is.

Men inte bara välkända tv-program försvann från rutan. Även den folkkära programledaren Anna Lindmarker valde att, efter att ha blivit erbjuden ett avgångsvederlag, att lämna kanalen. Då hade hon jobbat på TV4 i 26 år.

– Jag hade faktiskt inte tänkt det, men det är en omorganisation, vi sparar och det blir en övertalighet i programledargruppen. Då fick jag den här frågan och först tänkte jag "nej men varför då? Aldrig i livet" För jag älskar ju journalistik, jag älskar mitt jobb, berättade Anna för TV4.

Masked Singer 2024: Här är kändisarna på läckta listan

Masked Singer en stor framgång för TV4

Bland de program som TV4 sänder i vår märks Reneés brygga, Robinson, Farmen, Sveriges mästerkock och Bäst i test. 

Även Masked Singer är något som kanalen satsat stort på. Med David Hellenius som programledare och en jury bestående av Pernilla Wahlgren, Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och Nour El-Refai så har det blivit ett av TV4:s stora succéprogram i underhållningssegmentet.

Sedan säsongspremiären den 22 mars så har de enligt siffror från MMS lockat över 1,3 miljoner tittare – varje vecka. I programmet gömmer sig tolv kända personer bakom spektakulära masker. I varje avsnitt så avslöjar de så sakteligen mer och mer om sig själva – och juryns uppdrag är att gissa vilken känd person som döljer sig bakom kostymerna.

Masked Singer är en stor succé för TV4. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

Stenhård kritik från kända krönikören

Tittarsuccén till trots så har programmet även mötts av kritik. I en ny krönika så tar Dagens Nyheters välkända krönikör Johan Croneman fram den stora släggan – och totalsågar både programkonceptet, men även de kända svenskar som medverkar. 

"Man är inte förvånad över att se Pernilla Wahlgren larva sig med vad som helst, hur som helst, mot betalning, hon har förmodligen ingen bortre gräns", skriver Croneman och tillägger att han är överraskad över att både Måns och Felix medverkar i programmet. 

Johan Croneman. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild

Kängan mot Felix Herngren: "Lite sorgligt" 

Att Nour är med i Masked Singer är även det något som förbryllar Croneman.

Han skriver att han länge trodde att hon var en artist och skådespelare med både integritet, trovärdighet och god smak – och undrar sedan varför en professionell yrkesman/kvinna "säljer sig till denna typ av tv".

Krönikan avslutar han med en rejäl sågning av Felix Herngren. Han belyser Herngrens stora ekonomiska framgångar, och skriver att han är beundrad som både entreprenör, komiker och manusförfattare.

Felix Herngren och resten av Masked Singer-gänget totalsågas i Dagens Nyheter. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

"Han närmar sig de sextio – har han inga drömmar kvar som till exempel regissör? "Masked singer" är kanske hans dröm? Hans höjdpunkt i livet? Är inte det lite sorgligt?", skriver Croneman i sin krönika.

/
/