Bachelorette 2024
Hur ser det ut med regler i Bachelorette 2024? - Foto: TV4

Så är reglerna kring alkohol Bachelorette 2024

Får man ligga hur som helst I Bachelorette? Och hur mycket dricker killarna i huset? Vad finns det för regler kring kondomer, dagen efter-piller eller öl?


Det var den 1 april som Bachelorette 2024 drog igång i TV4. I denna säsong är det 28-åriga Sonja Livbom som ska dejta ett gäng killar, i hopp om att hitta den rätta.

Redan de första avsnitten har tittarna fått se känslor spira, gnistor tändas och svartsjuka uppstå. 

Men de killar som befinner sig på plats är inte de enda som kommer att dejta Sonja. Under programmets gång så tillkommer det nämligen en hel rad killar i jakten på Sonjas hjärta. Detta samtidigt som de redan nu börjat skickad hem folk. 

Bachelorette 2024 är i full rullning. Bildkälla: TV4

Den första som fick lämna blev Amir Ibrahim. Detta efter att ha lagt sexistiska kommentarer om en kvinnas bröst (kvinnan jobbade i produktionen). Programledare Malin Stenbäck hyllades efter att i eftersnacket  ”Killarna avslöjar allt” ha gett Amir en avhyvling. 

– Var jag en av de andra killarna hade jag bett dig hålla käften, sa hon. 

Den kattiga katten Joar Lavold har påpekat att det inte är alla killar som är med i Bachelorette för att hitta kärleken. Bildkälla: TV4

Några av de andra killarna har påpekat att det inte är alla som är där för kärleken. Och att mognadsnivån på en del.... går att ifrågasätta. 

Amir Ibrahim kommenterade en kvinnas bröst. Bildkälla: TV4

Reglerna kring sex och alkohol

Ju längre in i säsongerna man kommer – desto intimare blir det mellan Bacheloretten/Bachelorn och killarna/tjejerna. 

För att "skynda på det hela" och släppa lite på nerverna sker det ganska naturligt att deltagarna får dricka en del bubbel, kanske gå på vinprovning eller helt enkelt äta en god middag och ta ett glas ute på tu man hand. 

Under tiden Sonja är ute på upptåg tillsammans med en kille eller flera så hänger resterande killarna i huset. Och även där är det tillåtet att ta sig ett glas. 

Men när det kommer till det intima samt alkoholen – finns det några regler som måste följas?

Nyheter24 hörde av sig till Bachelorettes exekutiva producent, Catrin Magnusson och frågade först om främst kring sexet.

Sonja Livbom i Bachelorette 2024. Bildkälla: TV4

– Svensk lag gäller genom hela inspelningen och de få övernattningar som kan ske vid slutet av säsongen sker alltid på deltagarnas villkor. Produktionen är hela tiden i nära kontakt med alla inblandade för att säkerställa att de mår bra. 

Killarna får sedan skriva under produktionens förhållningsregler gällande beteende och alkohol. 

– Produktionen följer de riktlinjer och policys som gäller. Som deltagare behöver man förhålla sig till och skriva under produktionens förhållningsregler, till exempel att vi inte tolererar diskriminering, mobbning eller trakasserier, berättar hon och fortsätter: 

– Produktionen pratar regelbundet med deltagarna för att stämma av hur de har det under inspelningen. Det finns även regler och begränsningar för konsumtion av alkohol och även de behöver följas under en inspelning, avslutar hon. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!