TV4
Nu berättar Filippa Fernqvist om flickvännen. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Filippa Fernqvist avslöjar det alla undrar om 8 år yngre flickvännen

TV4-profilen Filippa Fernqvist är upp över öronen förälskad i den åtta år yngre flickvännen Wiktoria. Men allt har inte varit en dans på rosor.


Filippa Fernqvist, 30, är en av våra folkkära programledare på TV4. Hon är även en av de första öppna transpersonerna att jobba som programledare på TV. 

Det var som 17-åring hon kom ut som transsexuell  men avvaktade då med journalistdrömmen då hon var rädd över att inte få några jobb på grund av att hon är transperson. Men det hela har minst sagt gått som en dans. 

I dag är hon en av TV4:s mest folkkära reportrar som dagligen syns i inslag i "Efter fem" och Nyhetsmorgon. 

Någonting som väldigt många tittare varit nyfikna på är Filippas kärlerksliv vilket hon varit väldigt kryptisk kring. 

Men under årets QX-gala dök Filippa upp på röda mattan framför HÄNTS reporter. Då reportern frågade hur det går med kärlekslivet, då valde Filippa inte bara att berätta om det hela. Utan även att dra fram flickvännen vars namn är Wiktoria

Wiktoria och Filippa på röda mattan. Bildkälla: HÄNT

Paret träffades via Tinder, vilket Filippa berättade i en annan intervju med Hänt.

– Det var inte alls planerat. Det var en vanlig dejtingapp som vi båda laddat ner, ja, det var Tinder. Jag vet inte varför folk tycker det är svårt att säga att man laddat ner Tinder. Vi skulle ses på en dejt sedan slutade med att vi hängde i fem dagar, sa Filippa då. 

Filippa Fernqvist ord om flickvännen

Att kärlek är underbart vet vi alla om. Men Wiktorias och Filippas kärlek har genererat reaktioner ute i stugorna. Anledningen är till stor del att det skiljer åtta år mellan turturduvorna. 

Allt om Filippa Fernqvist: Familj, flickvän och att vara trans

I en ny intervju berättar Filippa att hon som tv-profil är van att folk tycker till. Men i samma veva så säger hon även att flickvännen Wiktoria – hon är lika obrydd hon. 

– Jag syns ju mycket på sociala medier och då får man ta mycket jobbiga och dumma kommentarer. Oavsett vad man gör så kommer folk alltid ha åsikter om saker och ting. Vi har ju varit tillsammans i två år och är jättekära. Så det är inget som stör oss och då borde det ju inte störa andra heller, berättar Filippa till Hänt.

Härlig inställning!

TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!