Camilla Hamid är en av Sveriges mest älskade bakprofiler, som har över en halv miljon följare på sociala medier. Hon är även en framgångsrik kokboksförfattare och café-ägare. 2023 slog det första “Sweets by Camilla” upp sina dörrar, och i dag har ytterligare två caféer öppnat.
Ny jury och programledare i "Hela Sverige bakar"
I höst träder Camilla Hamid även in som en av de nya jurymedlemmarna i TV4:s “Hela Sverige bakar”. Vid sin sida har hon mästerbagaren Bedros Kabranian, och tillsammans ska de bedöma deltagarna i den prestigefyllda tävlingen. Baktävlingen får dessutom nya programledare i form av Malin Stenbäck och Johan Petersson.

Det innebär att det nya “Hela Sverige bakar”-gänget ersätter Tina Nordström, Johan Östling, Johan Sörberg och Elisabeth Johansson.
Förändringen i "Hela Sverige bakar" 2025
Men det är inte den enda förändringen i “Hela Sverige bakar”. Programmet blir dessutom en halvtimme längre, och innehåller också en utslagsduell där deltagare får en sista chans att stanna kvar i tävlingen.

Camilla Hamid varnar för vanliga misstaget
Konceptet “Hela Sverige bakar” går som vanligt ut på att svenska amatörer tävlar i att baka, för att sedan få sina bakverk betygsatta av juryn. För Nyheter24 berättar proffset Camilla Hamid hur alla hemmabagare där hemma bör tänka.
Finns det något bakverk som du tycker är väldigt överhypat just nu?
– Jag är en Dubaichoklad-älskare. Det var en bra idé, och det är gott. Men nu är det bra. Jag har bidragit, jag vet att jag har gjort det. Men nu räcker det. Kan vi gå vidare?
Vilket är det vanligaste misstaget som du ser att hemmabagare gör?
– Läs receptet. Folk gör inte det. Ibland kanske man läser ingredienslistan. Det räcker inte. Du ska läsa ingredienslistan och metoden och göra det precis som det står. Få inga idéer.
– Det är ju kemi. Om man är noggrann, som i att man väger och mäter, och om man följer receptet, då är det inte svårt. Det är bara att följa en instruktionsbok.