Tarantino planerar karriärbyte

Regissören planerar att avsluta filmkarriären och skriva romaner i stället.


Den 46-årige regissören Quentin Tarantino säger till kanadensiska Toronto Star att han tänker lägga filmandet åt sidan när han fyllt 60 år.

Film ska helst göras av yngre förmågor, menar den amerikanske stjärnregissören. Han vill inte på ålderns höst göra filmer som ser tillbaka på ett helt liv, och tar Ingmar Bergmans mästerverk Fanny och Alexander som exempel.

– Jag vill inte göra gamla "gubbfilmer". Min tid är här och nu. När jag är 60 kommer jag att vara intellektuell. Jag vill skriva romaner, och man kan inte göra både det och film med samma passion, säger han.

Quentin Tarantinos senaste film Inglourious basterds, med Brad Pitt i en av huvudrollerna, har svensk premiär på fredag.

Skrivet av:

Senaste nytt

Sven-Erik om kåtpillren i Hotell romantik: “Har haft..."

Renée Nybergs enorma miljonregn – så mycket tjänar TV4-profilen

2 timmar sedan
Renée Nyberg har, ända sedan 1990-talet, synts i tv-rutan och har under karriären lett flera stora och uppskattade produktioner. Framgångarna som programledare ger också utdelning. Nyheter24 har kikat närmare på Nybergs inkomst.

Se bilderna: Här dyker Gunilla Persson upp i Karlstad – sjunger med fans

2 timmar sedan
Natten innan den femte deltävlingen dyker Gunilla Persson upp på genrepet i Karlstad. – Jag älskar Melodifestivalen och tycker det är kul att titta på min konkurrens, säger hon till Aftonbladet.

Islands medverkan i ESC kan avgöras i kväll

3 timmar sedan
Bojkott eller inte? Islands medverkan i Eurovision Song Contest kan avgöras på lördagen. Då utses nämligen årets vinnare i Söngvakeppnin, den isländska melodifestivalen. I år är det vinnaren som, i samråd med public servicebolaget Rúv, bestämmer om Island ska delta i tävlingen eller inte.

Richards tolkar Lou Reed på hyllningsalbum

idag 10:34
Keith Richards, 80, medverkar på ett hyllningsalbum till Lou Reed med en cover på låten "I'm waiting for the man".

Favoriter med blandade känslor

idag 08:46
Blir det en skånsk dragdrottning, norska tvillingar eller norrländsk gospel i finalen i Friends Arena? I kväll avgörs sista deltävlingen i Melodifestivalen.