1 av 3
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
2 av 3
- Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX
3 av 3
- Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Läs Andreas Carlsson avskedsbrev från Idol

Andreas Carlsson hoppar av Idol. USA-jobben tar för mycket tid. – Nu tänker jag gå tillbaka till mitt låtskrivande, skriver han i ett pressmeddelande.


Efter tre år som jurydeltagare hoppar Andreas Carlsson av Idol. I ett brev till media förklarar Carlsson att det är på grund av tidsbrist som han nu lämnar programmet. Han skriver även att han är nöjd med sin insats i Idol och att han nu tänker fokusera på att skriva låtar.

Andreas Carlssons avskedsbrev

Jag har bestämt mig för att min tid i IDOL är över. Det är ett enormt tufft beslut men jag känner att det mål som jag, Anders, Laila och Peter satte upp för oss själva att ta programmet till en helt ny nivå är uppfyllt. Mitt beslut handlar bara om bristen på tid och det hektiska liv jag lever mellan två länder som i längden inte är hållbart. IDOL har för mig varit en treårig kärleksaffär med svenska folket både genom TV mediet och ute på Sveriges arenor. Min medverkan och drivkraft bakom mitt engagemang i IDOL har handlat om att ge Sveriges musikanter en möjlighet att förverkliga sina drömmar. Samma dröm som jag själv en gång bar på.

Nu tänker jag gå tillbaka till mitt låtskrivande och alla andra projekt som står för dörren i USA som kräver min fulla uppmärksamhet. Jag önskar TV4, produktionen och juryn lycka till med IDOL2011.

/
/
/
/
/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här visar Tuva Novotny upp döttrarna

2 timmar sedan

Nicci Hernestig triggervarnar sin senaste kroppsbild

2 timmar sedan
Nicci Hernerstig, 24, publicerade nyligen en bild som hon valde att lägga en triggerwarning på. "9 veckor...", skrev hon till bilden.

Detaljen i nya bilden på Mark Levengood och Jonas Gardell: "Är det inte...?"

2 timmar sedan
Det har gått mer än ett år sedan Mark Levengood och Jonas Gardell meddelade att de skulle gå skilda vägar. Men skilsmässan till trots så är ett av Sveriges mest kända ex-par än idag goda vänner.

"Trädgårdstider"-profilens Instagram plötsligt borta

2 timmar sedan
Hundratusentals svenskar bänkar sig framför "Trädgårdstider" varje vecka och SVT-programmet engagerar många i sociala medier. Men nu har en av "Trädgårdstider"-profilerna, som hade 96 000 följare, plötsligt försvunnit från Instagram.

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

3 timmar sedan
Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.

Zara Larssons konsert hotas av väderkaos

3 timmar sedan
Zara Larssons konsert i Dubai på torsdagskvällen hotas av väderkaos. Staden har de senaste dagarna drabbats av regnoväder och massiva översvämningar, flygplatsen och skolorna är stängda och befolkningen uppmanas att hålla sig inomhus.