1 av 4
- Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
2 av 4
- Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
3 av 4
- Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
4 av 4
- Foto: Privat

BB-Rodneys lägenhet ockuperad av besatt ex

Medan Rodney da Silva ovetande befinner sig i Big Brother-huset i Årsta har hans exflickvän brutit sig in och barrikaderat sig i hans lägenhet. Det berättar en vän till Rodney för Nyheter24.


En månad innan Rodney da Silva, 23, gick in i Big Brother gjorde han slut med sin flickvän. Medan 23-åringen härjat runt i teve och förlovat sig har en av hans närmaste vänner haft i uppgift att sköta om lägenheten, betala räkningar och ta hand om andra praktiska detaljer. Men det uppdraget var ogenomförbart.

Strax efter att Rodney gick in i Big Brother-huset hörde exflickvännen av sig till Rodneys kompis och bad att få låna nyckeln till lägenheten för att hämta några tillhörigheter som blivit kvar. Det fick hon.

Sedan dess har hon stannat kvar och vägrat lämna tillbaka nyckeln. Enligt vännen, som vill vara anonym, ska hon vara besatt av Rodney och bär en tatuering med Big Brother-deltagarens namn på sin underarm.

– Hon har ockuperat lägenheten och vägrar lämna den. Hon säger gång på gång att Rodney älskar henne och att hon vill vänta på honom tills han kommer ut, säger vännen som vill vara anonym, uppgivet till Nyheter24.

 

Haft fester

Trots åtskilliga övertalningsförsök har exflickvännen vägrat lämna lägenheten. Dessutom ska hon ha försökt att folkbokföra sig på adressen.

– Vi försöker hela tiden genom telefonsamtal och sms få henne att förstå att Roddan inte vill ha med henne att göra och att vi måste få tillbaka nyckeln eftersom vi har ansvaret över lägenheten, vilket hon vägrar, säger vännen till Nyheter24.

Och enligt Rodneys vänner har exflickvännen inte fört någon stillsam tillvaro i Rodneys lägenhet.

– Vi har hört att hon under tiden som Rodney har varit i huset tagit hem andra killar och låtit dem sova över och dessutom haft fester.

 

"Det luktade konstigt"

Vännen kontaktade Big Brother-produktionen för att upplysa dem om läget och för att skicka in en fullmakt som Rodney skrev på i bikten.

– Ja det stämmer att Rodney har skrivit på en fullmakt så att en låssmed har kunnat byta lås i hans lägenhet, säger Erik Sidung, pressansvarig för Big Brother.

I tisdags kväll tillkallades en låssmed för att bryta upp låset. Exflickvännen befann sig då, enligt uppgifter till Nyheter24, inte på plats.

– Det luktade konstigt i lägenheten, säger låssmeden till Nyheter24.

Nyheter24 har förgäves sökt exflickvännen för en kommentar.

/
/
/
/
/
/
/
TV4
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

1 timme sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

2 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

3 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.