Söndag 24 Okt
Stockholm

BB-Rodneys mörka förflutna: dömd för våldsbrott och hot

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Rodney Da Silva har skapat rubriker i Big Brother genom att heila och skrika "Mein führer". Dessutom har han flera gånger munhuggits med Patrik Edvardsson.I dag kan Nyheter24 avslöja att 23-åringen tidigare är dömd för bland annat rattfylleri, stöld och våld mot tjänsteman.– Jag förstår inte hur de kunde släppa in honom i huset, säger en nära vän till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I dag kan Nyheter24 avslöja att Rodney da Silva, 23, tidigare varit i klammeri med rättvisan. 2008 dömdes han för våld mot tjänsteman efter att, på Gullmarsplan i Stockholm, ha knuffat in en ordningsvakt i en dörr.

– Jag vill inte prata om det med media, säger väktaren när Nyheter24 talar med honom.

2009 dömdes Rodney för stöld efter att ha fångats på El Gigantens övervakningskameror i Barkaby när han stal tre stycken X-box-spel.

Han har dessutom dömts för rattfylleri och hot mot tjänsteman.

Men Pelle Porseryd, exekutiv producent på TV11, är inte orolig för att Rodney ska bli våldsam trots sin kriminella bakgrund.

– Nej, vi är inte nervösa för det.

Kände ni till hans bakgrund?

– Vi gör bakgrundskontroller på allihopa så vi har kännedom om samtliga deltagares eventuella polisiära ärenden, säger Pelle Porseryd till Nyheter24.

Har ni haft någon speciell bevakning på Rodney da Silva?

– Exakt hur vi hanterar den olika typ av information vi får fram vill jag inte kommentera.

 

Vännen ställer sig frågande

En källa till Nyheter24, som är väl bekant med Rodney, ställer sig mycket frågande till Rodneys medverkan i programmet.

– Jag förstår inte hur de kunde släppa in honom, säger personen till Nyheter24.

Och tillägger:

– Han blir helt förändrad när dricker och kan bli väldigt jobbig när han är full.

 

Jämförd med Jackie Arklöv

Rodney da Silva, 23, har varit en av de mer färgstarka profilerna i årets Big Brother. Till en början genom att förlova sig med sedemera utröstade Sanna Redsäter.

När deltagen Roza Kahi röstades ut jämförde hon Rodney med polismördaren Jackie Arklöv.

I torsdags hamnade Rodney i blåsväder efter att ha gjort en Hitler-hälsning och skrikit "Mein führer". TV4 gav honom en varning och Pelle Porseryd, exekutiv producent för Big Brother, var upprörd och kritisk till Rodneys agerande.

– Om han gör om samma sak så plockar vi ut honom ur huset, sa han till Nyheter24.

I skrivande stund har ingen anmälan gjorts mot Rodney, men om det inkommer en anmälan står polisen beredd att gå in och gripa 23-åringen.

– Misstänks en person för ett brott ska han delges misstanke och förhöras. Då spelar det ingen roll att man är med i Big brother, sa Agneta Kassman, stationsbefäl på polisen, till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela