Söndag 26 Jun
Stockholm

Idol-Bard: "Slå lågt och fegt mot Jenny Östergren"

1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
Alexander Bard kallar TV4-kollegan Jenny Östergren för "En hycklande moralkärring".
6 av 6
Alexander Bard kallar TV4-kollegan Jenny Östergren för "En hycklande moralkärring". Foto:

Alexander Bard, jurymedlem i TV4:s familjeprogram Idol, går till hårt angrepp mot Jenny Östergren efter att TV4-kollegan skrivit en drogkritisk krönika. Bard uppmanar medlemmar på Elit-listan att hämnas och efterlyser skvaller om Östergrens sexliv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Drogskandal i Idol

Det är i en krönika i Expressen den 21 mars i år som TV4-profilen Jenny Östergren tar kraftfull ställning mot knark. I texten tar hon bland annat upp ett exempel på en ung man som gått ett tragiskt öde till mötes i en drogöverdos. Hon avslutar med orden ”Knark är fortfarande bajs”.

Helt i enlighet med TV4 och familjeprogrammet Idols uttalade policy mot droger.

Senare samma dag är idoljurymedlemmen och TV4-medarbetaren Alexander Bard, 50, upprörd över sin kollegas ställningstagande.

Nu kan Nyheter24 avslöja att Bard, på den ökända Elit-listan som han själv grundat, går till hårt angrepp mot Jenny Östergren och kallar henne ”En hycklande moralkärring” och uppmanar andra medlemmar på Elit-listan att ”Slå lågt och fegt” mot TV4-profilen som hämnd för hennes text.

Dessutom vill han att medlemmarna ska avslöja privata uppgifter för varandra om TV4-kollegans sexliv:

”Förresten, apropå något helt annat med endast lös koppling till din och min arbetsplats TV4, så ondgör sig gamla Elitfavoriten Jenny Östergren över min granne Persbrandt och laddet på krogarna i en krönika i tidningen idag. Argumentet är att knark fortfarande är bajs (ja, hon använder exakt de orden). Med tanke på att Jenny därmed diskat sig själv från att tas på allvar överhuvudtaget, så kanske vi kan få höra något mer om hennes senaste herraffärer? Om Jenny slår lågt och fegt så kan väl vi hämnas mot henne genom att slå lågt och fegt tillbaka?”, skriver 50-årige Alexander Bard, enligt Nyheter24:s källa på Elit-listan.

 

”En hycklande moralkärring”

I ett senare mejl, skrivet samma dag, går Bard in på Nyhetsmorgonstjärnans sexliv. Av hänsyn till Jenny Östergrens privatliv och familj väljer Nyheter24 att inte publicera Alexander Bards vida spekulationer och råa ord om TV4-profilens samliv.

Men än en gång ondgör han sig över hennes kraftiga motstånd till droger:

”Hyckleri och tråkighet är de riktiga dödssynderna. Jenny är trevlig och proffsig i jobbet men en riktig hycklande moralkärring privat”, skriver Bard

 

TV4: ”Inga kommentarer”

TV4 har fått ta del av Bards uppmaning att dela med sig av programledarens sexliv och hans önskan att medlemmarna ska slå ”hårt och lågt” mot henne. Lina Berggren, pressinformatör på TV4, försäkrar att kanalen tar avstånd från droger.

Vad har TV4 för policy gällande droger?

– TV4 tar avstånd från droger. Det är inte tillåtet att vara påverkad av alkohol eller droger på arbetet. Får vi information om att någon har problem med droger eller alkohol gör vi allt vi kan för att hjälpa den personen, skriver Lina Berggren, pressinformatör på TV4, till Nyheter24.

Har ni någon kommentar till Alexander Bards agerande?

Nej vi har inga kommentarer till det.

Varför vill ni inte kommentera Bards mejl?

– Inga kommentarer.

Rimmar det inte illa med TV4:s policy mot droger att ni inte vill kommentera en person som uppmanar andra att slå hårt och fegt mot en av era profiler för att hon tagit ställning mot droger?

Jag får be att hänvisa till tidigare svar.

 

Fotnot: Nyheter24 har, av hänsyn till Jenny Östergren och hennes familj, valt att inte publicera texterna om Östergren i sin helhet.

Nyheter24 har varit i kontakt med Jenny Östergren som valt att inte lämna någon kommentar.

Nyheter24 har varit i kontakt med Alexander Bard som låter hälsa att han inte har någonting att säga till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.