Det skulle inte direkt skada om programmet fick stjärnglans genom Mats Sundins medverkan.
1 av 4
Det skulle inte direkt skada om programmet fick stjärnglans genom Mats Sundins medverkan. - Foto: Frank Gunn / AP
Golf lär inte vara med bland tävlingsmomenten, men Annika Sörenstam kanske är bra på flera saker?
2 av 4
Golf lär inte vara med bland tävlingsmomenten, men Annika Sörenstam kanske är bra på flera saker? - Foto: Mats Andersson / SCANPIX
Thomas Ravelli får resa sig upp ur golfbilen och tävla i andra grenar.
3 av 4
Thomas Ravelli får resa sig upp ur golfbilen och tävla i andra grenar. - Foto: ERIK ABEL / SCANPIX
"Aco" har precis slutat med skidskytte och Mästarnas mästare är ju bara en naturlig fortsättning efter alla helger i Vinterstudion.
4 av 4
"Aco" har precis slutat med skidskytte och Mästarnas mästare är ju bara en naturlig fortsättning efter alla helger i Vinterstudion. - Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Mästarnas mästare – om vi själva får välja

Nyheter24 tar ut drömtian och lanserar i samma veva ett nytt teveformat - Skandalernas mästare.


Finalisterna genom åren

2009

Per Elofsson (segrare)
Malin Moström
Erica Johansson

2010

Armand Kranjc (segrare)
Thomas Johansson
Louise Karlsson

2011

Ingemar Stenmark (segrare)
Anders Limpar
Maria Brandin

Drömuppställningen i Mästarnas mästare 2012

Årets upplaga av Mästarnas mästare har nyss avslutats. Därför listar vi våra drömdeltagare som vi vill se i rutan nästa år, även om SVT säkert inte har råd med alla.

Jan-Ove Waldner är bordtennislegendaren som är större i Kina än i Sverige. "Det evigt gröna trädet" skulle nog också vara med och göra upp om slutsegern med sina snabba reflexer.

Ljubomir Vranjes skulle inte tillföra mycket i längd men däremot i underhållningsfaktor. Att få se "den flygande köttbullen" in action igen är värt en söndagkväll framför teven.

Mats Sundin skulle tillföra en välbehövlig stjärnglans till programmet. Frågan är dock om hockeyhjälten skulle vara alltför överlägsen för programmets bästa.

Thomas Ravelli kommer att bli den stora underhållaren vid middagsbordet och lär kunna klämma in både ett och annat plumpt skämt som SVT klipper bort.

Jonas Björkman har knappast tackat nej till något underhållningsprogram efter att han lade ner tenniskarriären. Självklart är det dags för "brysselsteget" även i Mästarnas mästare.

Pernilla Wiberg är en av få kvinnliga idrottare i Sverige som både nått den absoluta världstoppen och "gått genom rutan". Hon är dessutom redan anställd av SVT så det är en billig affär.

Anna-Carin Olofsson har precis lagt geväret på hyllan och kan kosta på sig en månads avkoppling i solen. För med tanke på att hon lär vara bättre tränad än de andra kommer hon vinna många tävlingar på halvfart.

Annika Sörenstam är den största kvinnliga idrottaren Sverige haft - kanske den störste alla kategorier, men har inte alls fått den cred hon förtjänar för det. Kanske inte världens roligaste i teve dock.

Elisabet Gustafson var skipper i curlinglandslaget innan Anette Norberg tog över. Hon var med och tog ett brons i det katastrofala Nagano-OS, bara det värt lite av rampljuset.

Anna Olsson (tidigare Dahlberg) får representera skidåkningen i programmet. Hon vann svenskarnas hjärtan när hon med Lina Andersson tog OS-guld i Turin 2006. Lär gå hem hos alla som slaviskt följt Vinterstudion genom åren.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

1 timme sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

2 timmar sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

2 timmar sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

3 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.