1 av 3
- Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
2 av 3
- Foto: Christine Olsson / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Christine Olsson / SCANPIX

Laleh stod över hjälp - till tusentals mobbade

Laleh ansåg sig vara för sjuk för att ställa upp på ett fotografi som skulle kunna lära över 3000 personer att förebygga mobbning. Detta trots att hon deltog på Så mycket bättre-middagen efter att fotografiet tagits.


Se auktionen

Du kan buda på, och se, fotografiet med de övriga deltagarna här.

I lördagens avsnitt av Så mycket bättre fotograferades deltagarna i kanindräkter till förmån för välgörenhet i regi av kvällens värd Eva Dahlgren, 51. Men en stjärna fattades. Laleh Pourkarim, 29, som hyllats stort för sin insats i programmet, syntes inte till när de andra poserade i de vita djurdräkterna.

"Sjuk"

Enligt en kommentar till Expressen ska stjärnan ha känt sig sjuk och därför inte klätt ut sig - trots att hon syntes i programmet under resten av dagen.

Syftet med utklädnaden var det fotografi som nu auktioneras ut på Bukowskis och som för tillfället uppgår till 85 000 kronor. Pengarna går direkt till organisationen Friends som arbetar med att stoppa mobbning och utanförskap.

– Friends jobbar förebyggande mot mobbning, både i skolor, förskolor och i idrottsorganisationer. Det är vår vision att alla barn ska kunna gå till skolan utan en klump i magen, säger Amelie Furborg, pressansvarig på Freinds till Nyheter24.

Hög summa som gör skillnad

Verket går att buda på ännu en vecka och summan har sedan programmet sändes närmat sig 100 000 kronor.

Enligt en uträkning Friends gjort skulle en sådan summa ge ett stort lyft i arbetet med att förebygga blanda annat mobbning - en viktigt insats som Laleh nu alltså inte kan sätta sitt namn under.

– Om vi tänker oss 100 000 kronor och skulle göra en översättning från det. Då skulle Friends ha möjlighet att lära 1000 elever, 100 lärare och 2000 föräldrar hur man förebygger mobbning, berättar Amelie Furborg.

"Otroligt tacksamma"

Pengarna för tavlan är en stor hjälp för Friends, vars verksamhet till hälften finansieras av privatpersoner och företag som donerar pengar. Tillsammans har fotografiets övriga deltagare Jason ”Timbuktu” Diakité, Martin ”E-type” Eriksson, Tomas Ledin, Lena Philipsson, Mikael Wiehe och Eva Dahlgren samlat in pengarna som kommer att skänkas till Friends.

– Vi är otroligt tacksamma att hon (Eva Dahlgren red.anm) väljer att stödja en så viktig fråga som barns trygghet, säger Amelie Furborg till Nyheter24.

/
/
/
TV4
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!