1 av 2
- Foto: Scanpix/Disney Enterprises, Andrew Macpherson
2 av 2
- Foto: Scanpix/ Walt Disney Records

Mupparna anklagas för propaganda: "Kommunister"

På den konservativa, amerikanska, TV-kanalen FOX News systerkanal FOX Business är man säkra på att det finns ett underliggande kommunistiskt budskap i den nya filmen ”Mupparna”.


Mupparna

"Mupparna" är från början ett brittiskt-amerikanskt teveprogram med dockor i huvudrollerna, och hade sitt ursprung i serien "Sesam". Förutom programmen har också en rad framgångsrika filmer gjorts med de populära dockorna.

Den nya filmen "Mupparna" har svensk premiär den 16 mars 2012.

Mupparna är tillbaka på den vita duken i den nya filmen som kort och gott heter ”Mupparna”. I programmet ”Follow the Money”, som visas på kanalen FOX Business, är man dock övertygade om att filmen har en dold agenda.

- Det är helt otroligt hur långt vänstern kan gå för att manipulera våra barn, för att ge dem ett anti-företagsbudskap, säger Dan Gainor från det konservativa Media Research Center i programmet.    

"Hatar företagsamerika"

Det han och programledaren Eric Bolling,syftar på är att skurken i filmen är en elak oljemagnat som heter Tex Richman. Gainor menar att Hollywood hatar oljeindustrin.

- De har gjort det här i decenium. Hollywood, vänstern, media, de hatar oljeindustrin, säger Gainor.

Han fortsätter.

- De hatar företagsamerika. Det ser du i alla filmer som atackerar det, det spelar ingen roll om det var ”Bilar 2”, en annan barnfilm, George Clooney-filmen ”Syriana” eller ”There will be blood” - alla attackerar oljeindustrin utan att påminna folk om vad olja betyder för de flesta: bränsle för att lysa upp ett sjukhus, värma upp ditt hus, bränsle till en ambulans.

"Uppenbar hjärntvätt"

Även bisittaren Andrea Tantaros menar att vänsterkopplingen är tydlig.

- Det är uppenbar hjärntvätt, jag önskar att vänstern kunde lämna små barn i fred. Varför måste det finnas ett politiskt budskap? undrar hon i programmet.

I filmen är skurken Richman ute efter att förstöra mupparnas studio och får hjälp av tre fans för att försöka rädda den.

Se klippet från programmet här:

/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

"Jakt" – på liv och död

En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

1 timme sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

1 timme sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

1 timme sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

3 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.