Lördag 18 Sep
Stockholm

Schulman om "Kontoret": Rör sig nära underkänt

Bröderna Schulman var inte imponerade.
1 av 3
Bröderna Schulman var inte imponerade. Foto: Henrik Montgomery / Scanpix
Komikern Mårten Andersson blev inte ett dugg road.
2 av 3
Komikern Mårten Andersson blev inte ett dugg road. Foto: All Over Press/CHARLOTTE BRUNZELL/ALL OVER PRESSAll Over Press
Inte heller Per Lernström - som ändå menade att han var beredd på sin reaktion.
3 av 3
Inte heller Per Lernström - som ändå menade att han var beredd på sin reaktion. Foto: Scanpix/ Henrik Montgomery/Kod 10060

I går hade TV4:s "Kontoret" med Björn Gustafson och Henrik Dorsin premiär. Men komediserien gick inte hem hos alla. "Ganska svag start", menade Alex Schulman - och han fick medhåll på twitter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mer om programmet

Kontoret bygger på Ricky Gervais skapelse "The Office" som hade premiär 2001. Med en jobbig och obekväm humor bröt serien ny mark och formatet har sålts till ett tiotal länder.

På twitter ramlade åsikter om söndagens premiär av "Kontoret" in både under och efter programmet. Bland annat tyckte författaren och humorbloggaren Alex Schulman till.

"Kontoret". Ligger och dallrar på ++ - godkänt, men rör sig nära + - underkänt", löd domen. Brorsan Calle Schulman tyckte att varje scen var en imitation. Och de var inte ensamma om att vara besvikna på TV4:s söndagsunderhållning.

"Twitter-sågen var hård. Kul att folk verkar ha förväntat sig något helt annat än vad det blev. När alla visste vad som väntade", konstaterade Pär Lernström.

Dissades av annan komiker

Komikerkollegan och "Raw"-programledaren Mårten Andersson var inte heller imponerad av det svenska programmet baserat på den brittiska förlagan "The Office" .

"Min skepsis var helt korrekt tyvärr. Inte kul alls", twittrade han.

"Självmord att försöka göra en remake"

Kanske har även skådespelarna förståelse för den negativa reaktionen.

– Det var en stor jävla fet varningssignal. Det är egentligen självmord att försöka göra en remake av den, det går inte att göra något bättre. Det är som när folk gör covers av bra låtar och man bara tänker "Vad har han gjort?", sa Björn Gustafsson  till Nyheter24 innan premiären.

Kommentera
Kopiera länk
Dela