Trots diskussioner om det farliga i att leva på gelehallon väljer "Ms Barbie" att fortsätta på den orimliga dieten.
1 av 6
Trots diskussioner om det farliga i att leva på gelehallon väljer "Ms Barbie" att fortsätta på den orimliga dieten. - Foto: Magnus Selander/Kanal 5
Även Sara Bolay kände irritation över Paulinas "rosa diet" och menar att det bara är en image som hon hade kunnat lämna hemma.
2 av 6
Även Sara Bolay kände irritation över Paulinas "rosa diet" och menar att det bara är en image som hon hade kunnat lämna hemma. - Foto: Magnus Selander/Kanal 5
– Jag tål henne inte. Jag har träffat många idioter, men Paulina tar fan priset, säger Aliette Corleone om "Barbie".
3 av 6
– Jag tål henne inte. Jag har träffat många idioter, men Paulina tar fan priset, säger Aliette Corleone om "Barbie". - Foto: Magnus Selander/Kanal 5
Paulina Starborn som lever i ett konstant rosa skimmer påstår att hon bara äter sådant som är rosa. Som rosa kyckling.
4 av 6
Paulina Starborn som lever i ett konstant rosa skimmer påstår att hon bara äter sådant som är rosa. Som rosa kyckling. - Foto: Magnus Selander/Kanal 5
Paulina ska ha tagit med sig tolv kilo geléhallon till djungeln för att säkert kunna hålla dieten.
5 av 6
Paulina ska ha tagit med sig tolv kilo geléhallon till djungeln för att säkert kunna hålla dieten. - Foto: Magnus Selander/Kanal 5
Paulina känner du kanske igen från SVT:s "Ung & Bortskämd" som bland annat Daniel Paris även medverkade i.
6 av 6
Paulina känner du kanske igen från SVT:s "Ung & Bortskämd" som bland annat Daniel Paris även medverkade i. - Foto: Magnus Selander/Kanal 5

Hon vill vara en äkta Barbie - äter bara rosa mat

“Djungelns drottning”-profilen Paulina Starborn påstår sig bara äta rosa mat och vill helst av allt se ut som Barbie. Något som provocerar många – inte minst de andra deltagarna. Här är catfigthen du inte fick se i teve.


Den rosa dieten enligt Paulina "Barbie" Starborn


En vanligt dags meny:

Frukost: Rosa yoghurt med jordgubbar.
Lunch: Geléhallon och lax.
Middag: Rädisor och rosa kyckling.

Det låter inte som en så hälsosam diet?
- Det viktigaste är ju att man blir glad när man äter mat. Inte att bli smal eller snygg.

Svårt med grönsaker – finns ju inte så många rosa?
- Jo, rädisor kan man äta.

Tror du att folk tror på att du bara äter rosa saker?
- Jag äter bara rosa saker. Det är min diet.

Dietisten varnar
- Jag tror inte på detta. Näring får man inte av geléhallon. Det ska vara vanlig hederlig mat som gäller, säger en dietist till Nyheter24 som önskar vara anonym.

Djungelns drottning”-deltagaren Paulina Starborn, 24, dök på onsdagen upp i svenskarnas vardagsrum då hon stolt berättade om sin egenkomponerade rosa diet och sin vilja att se ut som, och vara, “en äkta Barbie” i det första avsnittet av den nya serien. Ett beteende som provocerar många – inte minst de andra deltagarna.

– Jag tål henne inte. Jag har träffat många idioter, men Paulina tar fan priset. Tjejen är 24 år och beter sig som 7. Hon har två personligheter, man vet aldrig vem som säger vad, om det är Barbie eller Paulina. Hon tror att alla ska göra allt åt henne, säger Aliette Corleone, 19, som är en av deltagarna i “Djungelns Drottning”, till Nyheter24.

- Jag rök ihop med Paulina ett antal gånger, hon utstrålade negativ energi. Hon håller på med sin Barbiegrej, det är så jobbigt. Hon kan ju vara normal, det är bara en image, och det gör mig så irriterad, instämmer deltagaren Sara Bolay, 20.

Paulina tror själv att de andra tjejernas reaktioner bara beror på avundsjuka på hennes självsäkerhet.

- Folk kan inte ta in att jag mår så bra och trivs så bra med mig själv, de är rädda för det. De är osäkra och tänker: “Ah men gud, hon vågar vara sig själv, då måste vi trycka ner henne för att hon inte ska tro att hon är bättre än oss”, säger till Nyheter24.

Hur mycket av din rosa Barbieimage är äkta?

- Jag är 100 procent äkta. Barbie är en del av min personlighet, alla mina vänner kallar mig Barbie. På min blogg skriver jag mycket om självförtroende och att unga tjejer ska följa sina drömmar. Och min diet har jag uppfunnit som en motvikt mot alla andra dieter som man ska bli smal av. Barbie är den perfekta dockan, det är så man ska se ut. Det är så det kommersiella samhället ser ut. Men jag skulle aldrig kunna göra någon operation, jag trivs som jag är.

Hur menar du då, Barbie är väl ett skevt ideal?

– Det finns massa skönhetsideal i media, och jag tycker det är fel. Du ska vara nöjd med den du är. Oavsett hur du ser ut. Men nu gillar jag Barbie och tycker att det är roligt, men jag bryter mot det här skönhetsidealet med att man kan se bra ut om man trivs med sig själv.

Men du vill ändå se ut som Barbie, är inte det motsägelsefullt?

- Jag gillar att se ut som en Barbie, jag har långt blont hår, jag älskar rosa läppstift, jag brukar ha blå ögonskugga, jag tycker Barbie är fin. Men jag är jätteemot skönhetsoperationer. Jag är Barbie på ett naturligt sätt. Jag är "The Real Barbie" liksom. En äkta Barbie.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

1 timme sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

2 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

idag 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...