TV4 bemöter du kritikstormen mot måndagens avsnitt av "Parlamentet".
TV4 bemöter du kritikstormen mot måndagens avsnitt av "Parlamentet". - Foto: TV4 och Fredrik Sandberg/TT

Massiv kritik mot Parlamentet – TV4 svarar: "Inget konstigt"

Ett segment i måndagens avsnitt av "Parlamentet", där komikern Claes Malmberg sjunger om morden i förorterna till tonerna av en barnsång, har väckt avsky på sociala medier. Nu svarar TV4 på kritiken.
– Det är inget konstigt att folk reagerar, säger programmets exekutiva producent till Nyheter24.


Det var under måndagens sändning av TV4:s långkörare "Parlamentet" som skådespelaren och komikern Claes Malmberg, 60, började sjunga en sång, med text som påstods användas i förorten, till tonerna av en barnsång.

"I ett hus i ortens slut, liten gangster tittar ut. Svenne lobbar fram så fort, knackar på dess port. Hjälp ack, hjälp ack, hjälp du mig, annars skjutas mig. Kom i huset in, låt mig flå ditt skinn", sjöng Malmberg med kraftig brytning.

Hårda kritiken: "Avhumanisering"

Flera tittare reagerade med avsky gentemot sången på sociala medier, däribland aktivisten Nattalie Ström Bunpuckdee som ligger bakom Instagramkontot @insaneninja7.

"Det kan inte bli tydligare när det på bästa sändningstid med några av Sveriges mest välkända profiler sjunger och hånar vår död med en hel publik som skrattar och klappar händerna att våra liv inte anses vara lika värda", skriver Ström Bunpuckdee i en debattartikelNyheter24.

Instagram får Ström Bunpuckdee medhåll av bland andra skådespelerskan Evin Ahmad och artisterna Sabina Ddumba och Imenella.

TV4: "Mer av ett hån att undvika ämnet"

Kritiken har även haglat in på TV4:s egna sociala medier, och under onsdagskvällen bemötte Johan Janrell, exekutiv producent på Parlamentet, tittarnas starka reaktioner.

"Vi har sett kritiken, och det är inget konstigt att folk reagerar. Parlamentet är politisk satir och tar upp aktuella ämnen genom att skämta om dem, i det här fallet våldsproblematiken", skriver han till Nyheter24 och fortsätter:

"Våra komiker spelar karikatyrer av politiker, skämten bygger på att de är absurda. Det är inget hån mot de som drabbas av våldet, det hade varit mer av ett hån att undvika ämnet."

/
/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

3 timmar sedan

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.