Söndag 24 Okt
Stockholm

Ramaskri mot Åsa Vesterlund – marknadsför bantningspulver på Instagram

När kritiken började ramla in svarade Åsa med en skämtsam pik på instastory
När kritiken började ramla in svarade Åsa med en skämtsam pik på instastory. Foto: Maja Suslin/TT/Instagram/asawesterlund

"När man inte vill äta hälsosamt är detta jättebra", skriver Åsa Vesterlund, känd från "Svenska Hollywoodfruar", på Instagram. På den kritiserade bilden häller hon ett pulver över sin pizza som påstås suga upp dess kalorier. Det fick följarna att se rött.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Skådespelerskan och modellen Åsa Vesterlund slog igenom i "Svenska Hollywoodfruar", där hon snabbt blev ett av de mest omtalade namnen. 

Hon och Gunilla Persson hade extra svårt för varandra, och under en jublieumssäsong refererade Gunilla till och med till Åsa som ett monster.

I mars förra året beslutade sig TV3 för att lägga ner programmet och sedan dess har det varit relativt tyst från Åsas håll.

"Jättebra hjälpmedel"

Men hennes senaste inlägg på Instagram har fått följarna att se rött. På videoklippet sitter hon på en restaurang och har beställt en pizza, som hon häller ett ljust pulver över.

I bildtexten förklarar hon att produkten kan sprinklas över mat för att blockera kolhydrater och fett, och därmed sänka kalorihalten. 

"Själv hatar jag att banta, jag tränar och försöker äta hälsosamt men dom dagar då man inte vill äta hälsosamt så är detta ett jättebra och effektivt hjälpmedel", skriver hon på Instagram.

Följarna såg rött

Kommentarsfältet har fyllts av upprörda följare, som tycker uppmaningen är både onödig och olämplig. 

"Detta leder bara folk på fel tankevägar. SNÄLLA sluta demonisera mat och näringsämnen vi behöver för att överleva. Detta är helt sjukt", skriver en följare.

"Att du promotar det är helt upp till dig, men jag är så less på att man hela tiden matas med fettskam. Att budskapet hela tiden är att ta detta, gör si och gör så och fokus på vikt..inte undra på att folk känner att dem aldrig duger som det är", skriver en annan.

Svarar med skämtsamt inlägg

Men Åsa verkar ta kritiken med ro. 

Hon bemöter hatstormen med en skämtsam uppladdning på instastory som riktar sig till de som inte vill använda bantningspulvret.

Foto: Instagram/asavesterlund

"Till er med negativa kommentarer som inte vill gå ner i vikt, oroa er inte det finns en ny, sockerbaserad produkt på väg bara för er", skriver Åsa på Instagram och fortsätter:

"Den här fantastiska produkten är designad för att göra din rumpa enorm, bara sprinkla den över din mat och BOOM så kommer du vara på väg till affären för att köpa dig själv ett par större jeans".

Nyheter24 har sökt Åsa Vesterlund.

Kommentera
Kopiera länk
Dela