Söndag 24 Okt
Stockholm

Alexandra Rapaports skarpa kritik mot namnet Gåsmamman: "Idiotiskt"

Den femte säsongen av tittarsuccén "Gåsmamman" är här. Till Nyheter24 avslöjar huvudrollsinnehavaren Alexandra Rapaport att hon alltid har älskat att spela Sonja Ek – men ogillade seriens namn riktigt mycket i början.
– ​Jag blev arg när jag hörde det, säger hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Idag har den femte och näst sista säsongen av tittarsuccén "Gåsmamman" premiär. I serien får man följa huvudkaraktären Sonja Ek, som lever ett rätt bekymmerslöst liv i seriens början. 

Men när hennes make Henrik blir mördad uppdagar sig en omfattande narkotikaverksamhet, och den tvingas Sonja ta över för att skydda barnen Gustav, Nina och Linus.

Till Nyheter24 berättar huvudrollsinnehavaren Alexandra Rapaport att den nya säsongen är både fartfylld och händelserik.

– Den är väldigt maxad den här säsongen. Den har mycket av allt, både väldigt mycket action, drama och spänning, men även humor. Och ett jävligt snyggt bildspråk, vi har vässat det visuella. 

Foto: Claudio Bresciani/TT

Har spelat sista dagen som Sonja Ek

Efter den här säsongens sex avsnitt kommer en sjätte och sista säsong som knyter ihop Gåsmamman-säcken. 

Men även den är färdiginspelad, vilket betyder att Alexandra redan spelat sin sista dag som Sonja Ek. 

– Ja, det är så hemskt. Det känns tomt, men eftersom jag är med i hela resten av processen med att färdigställa allt så umgås jag rätt mycket med Sonja Ek ändå, säger hon till Nyheter24.

Foto: Pär Bäckstrand/Bigster/C More

"Jag blev arg när jag hörde det"

Men så starkt som Alexandra känner för serien och dess karaktärer idag har hon inte alltid gjort. Faktum är att hon var riktigt skeptisk till namnet Gåsmamman när det begav sig. 

– Det låter ju som ett barnprogram, jag blev arg när jag hörde det. Men sen gick det några minuter och då kände jag ”det här är genialt”. Det är så bra, säger Rapaport till Nyheter24 och fortsätter:

– När Gåsmamman hade premiär så tyckte jag att det var väldigt modigt av kanalen att våga satsa på en serie som heter Gåsmamman, för det är ett idiotiskt namn vid första anblick. Men sen finns det ju en förklaring till varför den heter det, och det gör det ju svinbra. Hur bra som helst.

Gåsmamman, säsong 5, har premiär måndagen 20 september på C More.

Kommentera
Kopiera länk
Dela