Stockholm

Här är de gömda ledtrådarna i "Squid Game" som tittarna missade

Här är detaljerna du troligen missade
Här är detaljerna du troligen missade. Foto: Netflix

Den som sett alla avsnitt av "Squid Game" kan nog inte sluta häpnas över det minst sagt oväntade slutet. Men faktum är att det fanns en hel drös med ledtrådar under seriens gång som hintade om vem som låg bakom spelet. Kunde du se dem?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Du som inte har sett klart alla nio avsnitt av "Squid Game" borde definitivt göra det innan du läser den här artikeln. 

Den innehåller flera spoilers om den sydkoreanska Netflix-succén, som tagit hela världen med storm sedan världspremiären den 17 september. 

Spelet visade sig vara på liv och död

I serien får man följa huvudkaraktären Seong Gi-hun – en mycket skuldsatt man som, tillsammans med omkring 450 andra personer i samma sits, blir tillfrågade om att medverka i ett spel. 

Ett spel de snabbt inser är både sjukt, skrämmande och ute efter att döda dem.

Squid Game fick ett oväntat slut

Många som sett klart seriens alla nio avsnitt har nog svårt att sluta häpnas av det osannolika slutet. De blir nog bli väldigt nyfikna av att höra att serien var full av både ledtrådar och mystiska detaljer.

Samtliga talade om för tittarna, om än på ett kryptiskt sett, att det var spelare 001, Oh Il-Nam som var hjärnan bakom det hänsynslösa spelet.

Foto: Netflix

Ja, för i det nionde och sista avsnittet uppdagas det att det är den äldre mannen som arrangerat dödsleken, sedan han fått veta att han är döende. 

I hopp om en sista rolig stund i livet styrde han och hans rika vänner ihop spelet som underhållning. 

Här är några av de gömda detaljerna som avslöjar honom, som du antagligen missade.

1. Detaljen i "Red light, green light"

Faktum är att det fanns ledtrådar som avslöjade Il-Nam redan i det första avsnittet.

När deltagarna spelade "Red light, Green light" kunde den riktigt uppmärksamme se att spelare 001 inte hade samma gröna kantlinje runt sig som de andra – som att den stora dockan inte registrerade hans rörelser.

När masskjutningen av de som inte stod blickstilla hade inletts var Il-Nam dessutom den första som vågade börja röra sig framåt. Det gjorde han med ett leende på läpparna, som att han visste att han var säker.

Foto: Netflix

2. Upploppets abrupta slut

När deltagarna fick reda på att det var tillåtet att döda varandra i sovsalen blev Il-Nam väldigt orolig. Troligtvis anade han att hans höga ålder skulle göra honom till ett lätt offer.

För att skydda sig själv ställde han sig högst upp på en av sängarna och bad direkt in i kameran om att de våldsamma upploppen skulle sluta. Vid det här laget hade flera spelare redan dött, men det var först när spelare 001 sade ifrån som "The front man" lyssnade.

Inte så konstigt när man tänker efter, eftersom det var hans spel.

3. Den saknade sidan

Den kanske tydligaste hinten om att Il-Nam inte är en riktig spelare får tittarna i avsnitt fem, när polisen Hwang Jun-ho lyckas lägga vantarna på en mapp med detaljer om alla deltagare i turordning.

Men den första sidan är spelare 002:s. Det finns inte information om spelare 001 – för han var aldrig någon riktig deltagare.

Foto: Netflix

4. Ville bli utan partner

När det är dags för deltagarna att spela kulspel ombads de att dela in sig i par. 

Men deltagarantalet var ojämnt och en person blev över. Senare visade det sig att den spelaren som blev utan partner slapp spela det livsfarliga spelet överhuvudtaget. Istället fick man återvända till sovsalen. 

Det här kryphålet kände såklart Il-Nam till eftersom det är han som gjort reglerna. Han placerade sig därför taktiskt i ett hörn i hopp om att ingen ska välja honom. 

Försöket misslyckas när huvudkaraktären Gi-Hun väljer honom som partner i spelet, men det var ett bra försök av spelare 001.

Foto: Netflix

5. Den symboliska jackan

Men strax innan Il-Nam och Gi-Hun parade ihop sig inför det femte spelet gav han sin 001-jacka till motspelaren. 

Hans argument var att de andra deltagarna skulle se ner på honom för att han inte hade någon jacka på sig. Men en annan teori är att det skulle få soldaterna att förstå att Il-Nam ville hålla Gi-Hun skyddad, som tack för att han visat honom omtanke och vänlighet. 

Såg du de här detaljerna i Squid Game?

Förutom ledtrådarna om Il-Nam kunde den uppmärksamme tittaren lägga märke till flera spännande detaljer och teorier.

I takt med att deltagare dog och sängarna i sovsalen blev färre dök det nämligen upp ritningar på väggarna. De var inte ditritade av en slump, utan visade alla de dödliga lekar som deltagarna ställdes inför. 

Foto: Netflix

Det sprids dessutom en teori på sociala medier om att scenen där huvudrollen Gi-Hun möter den mystiske mannen i tunnelbanan var viktigare än man först kunnat tro.

Mannen, som vill rekrytera honom till Squid Game, låter honom välja mellan ett blått och ett rött origami i den klassiska leken "Ddjaki". Gi-Hun, som väljer den blåa spelpjäsen blir senare en deltagare i spelet, klädd i turkos jacka.

Kan det innebära att de personer som väljer den röda spelpjäsen istället rekryteras till soldater i spelet? Det förblir osagt.

Källor: Popbuzz, Cheatseet, Mirror

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.