The Knyckertz
Familjen Knyckertz. - Foto: SVT

Årets julkalender skapar kaos bland tittarna

Årets julkalender rullar på för fullt och har kommit att att bli väldigt omtyckt ute i stugorna. Men kalendern har även delat upp publiken i två läger.


Årets julkalender om familjen Knyckertz har kommit att bli en mysig snackis ute i stugorna.

Knyckertz är en stolt bovfamilj sedan generationer och nu lackar det mot jul. Just den här julen finns en chans att hela familjen ska få fira jul tillsammans, om ingen hittar på något dumt och åker in i finkan. När en stor och ovärderlig julstjärna ska ställas ut i domkyrkan blir Ture nervös.

Han hamnar nämligen i kläm då han är hederlig och inte särskilt slug av sig. 

Familjen Knyckertz. Bildkälla: SVT

Premiären genererade stor tittarilska då SVT på grund av rättigheter bestämt att kalendern inte får sändas i andra länder än Sverige. De svenskar som för tillfället bor utomlands blev då mycket besvikna då många då inte kunnat se kalendern med sina barn. 

Men tittarilskan gav avkastning. I en intervju med Aftonbladet berättade SVT några dagar senare att de löst det hela. 

– Vi har löst det med Unlimited Stories som har förstått värdet av att alla barn ska kunna se programmet, även de utomlands som ser det här som en viktigt tradition, berättade Anna Alandh, programchef på SVT Barn i Stockholm.

Men det var inte enda ilskan som skulle komma att blossa upp hos tittarna. När kalendern väl dragit igång var det många som ansåg att "knyckertsfamiljen" romantiserar stöld och uppmuntrar barn och ungdomar att stjäla. 

På Instagram har kommentarsfälten fyllts till bredden med kommentarer från oroliga föräldrar som anser att det är fel av SVT att ha en kalender som har stöld i fokus. 

Men nu har andra sidan vaknat. 

"Kan en julkalender få vara en julkalender"

Det hela har kommit att dela upp publiken i två läger – den andra skaran tittare anser nämligen att det hela är en väldigt rolig idé och någonting man inte behöver ta så seriöst. 

"Skit i att titta eller sätt på en gammal kalender. Hur svårt kan det vara för er?", skriver en tittare.  

"Låt en julkalender vara en julkalender", sa en annan. 

SVT gick in och svarade. Bildkälla: Instagram

SVT har även valt att gå in och svara att kalendern bygger på påhittade karaktärer som inte ska ses som förebilder.

Ja, ibland krävs det att man förklarar en extra gång för vissa. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

1 timme sedan

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

1 timme sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.