Lisa Ajax
Hejar du på Lisa Ajax i Melodivestivalen? - Foto: Maja Suslin/TT och Stella Pictures

Svenske artisten är Lisa Ajax pojkvän: "Träffades i studion"

På lördag är det dags för den andra deltävlingen i Melodifestivalen och en som intar scenen är ingen mindre än Idolvinnaren Lisa Ajax. Men har du koll på stjärnans musikaliska pojkvän och kopplingen till Ariana Grande?


För åtta år sedan kammade stjärnartisten Lisa Ajax hem vinsten i Idol, bara 16 år gammal, och nu intar hon Melodifestivalens scen för fjärde gången. Man kan inte säga att det har gått dåligt innan då hon år 2016, 2017 och 2019 tog sig hela vägen till final.

Men hur bra koll har du egentligen på den snart 24-åriga artisten som både sjungit tillsammans med världsstjärnan Ariana Grande och släppt singlar som toppat på listorna? Nyheter24 reder ut allt du vill veta.

Lisa Ajax i Idol 2014. Foto: Pontus Lundahl/TT

När vann Lisa Ajax Idol?

Lisa Kristina Ajax föddes den 13 augusti 1998 i Järfälla i Stockholm. Hon började sjunga redan som sexåring och tog då lektioner hos en sångpedagog. Dessutom deltog hon faktiskt i Lilla Melodifestivalen redan år 2012, 14 år gammal. Två år senare vann hon svenskarnas hjärtan när hon stod kvar som vinnare av Idol med låten Unbelievable.

Lisa Ajax är med i Melodifestivalen 2022

Efter fick karriären fart på riktigt och har sedan dess hunnit släppa flera låtar, där "I dont give A" och "My heart wants me dead" blev riktiga succér. Låten "Torn", som hon tävlade med i Melodifestivalen år 2019 har över tio miljoner streams på Spotify.

På lördag är det återigen dags för Lisa Ajax att tävla i Melodifestivalen, nu med låten "Tror du att jag bryr mig" tillsammans med artisten Niello.

Lisa Ajax under Melodifestivalen 2019. Foto: Claudio Bresciani/TT

Hur lång är Lisa Ajax?

Lisa Ajax är 152 centimeter lång, vilket hon avslöjade i en video på sin Youtubekanal år 2017.

– Jag är näst kortast i min släkt. Jag är 152 centimeter, men min moster är 150 centimeter. Så jag slår henne där lite grann, sade hon då.

Lisa Ajax och pojkvännen Max "Klockrent" Huss

Lisa Ajax är tillsammans med tre år äldre artistkollegan Max Huss, som går under artistnamnet "Klockrent!". För Aftonbladet berättade hon att de träffades för första gången i september 2020, men att känslorna började spira i oktober samma år.

– Han håller också på med musik, och vi träffades i studion. Och sedan byggdes det på därifrån, sade hon då.

Max Huss har släppt låtar som "Gav mig allt", "Du fick mig ändå" och "Kommer aldrig tillbaks", där den första har över sju miljoner streams på Spotify. I mars 2021 gick de första gången ut med att det var ett par, när Ajax publicerade en romantisk bild på Instagram. Därför firade de nyligen ett år tillsammans.

– Han är den absolut finaste killen jag har träffat i hela mitt liv. Det finns mycket fint att säga om honom, har hon tidigare sagt till Hänt om kärlekslyckan.

Har Lisa Ajax sjungit med Ariana Grande?

Världsberömda Ariana Grande gästade år 2014 den fjärde fredagsfinalen i Idol, som hade temat superstjärnor, och sjöng då sin hit "Break Free" tillsammans med deltagarna. Däribland melloaktuella Lisa Ajax.

Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Lisa Ajax är med i "The Island"

Sjunga vet vi att Lisa Ajax kan, men på torsdagen den 10 februari är det det dags för svenska folket att få se hur Lisa Ajax kunskaper ser ut när det gäller överlevnad. 

Där kommer hon att vara helt isolerad från omvärlden, på en öde ö ute i Stilla havet utanför Panama, tillsammans med bland andra Maria Montazami, idrottslegendaren Thomas Wassberg, skådespelaren och komikern Klas Eriksson, influencern och tv-personligheten Magdalena Graaf. Läs mer om det här.

Hur mycket tjänar Lisa Ajax?

Under 2020 hade Lisa Ajax, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst som landade på 103 400 kronor.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Vad heter Lisa Ajax på Instagram?

Du hittar Lisa Ajax på Instagram under namnet @lisaajax.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Jakt" – på liv och död

Väskförbud stoppar konserter med picknick

Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

1 timme sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

1 timme sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

2 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.