Skärmdumpar från Lyxfällan
Efter att ha fått hjälp av Magdalena Kowalczyk i Lyxfällan ser framtiden ljus ut för Martin och Jessica. - Foto: Skärmdump/TV3

Sambon anmälde Martin till Lyxfällan – så gick det för paret

Fembarnspappan Martin hade tappat kontrollen över sitt shoppingberoende och hade skulder på över 300 000. När Lyxfällan besökte honom riskerade han att förlora sitt livs kärlek, Jessica, som hade fått nog. Efter hans medverkan i programmet ser framtiden ljusare ut.


I veckans avsnitt träffade Lyxfällans Magdalena Kowalczyk 39-åriga Martin som bor i Vetlanda tillsammans med och sambon Jessica, 31, deras tvillingar och Martins tre barn från ett tidigare förhållande. 

Sambon Jessica hade tröttnat rejält på att Martin spenderade pengar han inte hade och anmälde honom till programmet. Kowalczyk kom till undsättning och tittarna fick följa dem genom en vecka där de försökte rädda både ekonomin och förhållandet. Läs mer om det här.

Martin blödde pengar trots att sambon stod för en del av hans utgifter

Fembarnspappan hade tappat kontrollen över sitt shoppingberoende och gick minus med 15 200 kronor i månaden. Situationen hade gått så långt att sambon Jessica inte visste om de skulle kunna ha en framtid tillsammans.

– Han måste förstå att han försummar familjen när han håller på såhär. Innerst inne kanske han vet om det, men han vill inte erkänna det. Det är jobbigt när sådana känslor kommer upp, säger hon i avsnittet.

Så gick det för Martin och Jessica i Lyxfällan

I slutet av veckan hade de lyckats få in totalt 87 000 kronor, 17 000 mer än de 70 000 som behövdes för att betala Martins mest akuta skulder och sätta upp en ny, fungerande budget. 

När kontraktet revs så såg parets framtid väldigt mycket ljusare ut. Men hur har det gått sen dess? Nyheter24 kontaktade Martin och fick en uppdatering om hur familjen har det idag. 

I slutet av veckan hade Martin fått rätsida på sin ekonomi. Foto: Skärmdump/TV3

I avsnittet fick tittarna se när Magdalena Kowalczyk kollade läget med Martin efter en månad. Då berättar Martin att han och Jessica planerade att starta ett gemensamt konto men inte gjort det ännu. Det har de dock gjort när Nyheter24 pratar med honom. 

Martin berättar även att det inte har blivit fler stora impulsköp sedan hans medverkan i programmet och tycker att de tips och råd han fick i Lyxhjälpen har varit till hjälp.

– Det är bra att det kommer någon utifrån som faktiskt kan och vet vad de pysslar med, och visar hur det ser ut och vad man behöver ändra på säger han.

Han säger också att han har blivit bättre på att öppna sig och prata om saker med Jessica, och att det har hjälpt deras förhållande.

– Sen är det ju en bit kvar givetvis, men det går åt rätt håll i alla fall, säger han.

Martin och Jessica hade tidigare försökt lösa situationen själva men inte riktigt fått ihop det. Han är tacksam för hjälpen han fick i Lyxfällan. Foto: Skärmdump/TV3

Martin positivt på sin medverkan i Lyxfällan – “Gick mycket bättre än förväntat”

Han berättar för Nyheter24 att han var nervös och pirrig inför sin medverkan i programmet, men att veckan gick fort. Han tycker att Magdalena Kowalczyk var väldigt lätt att prata med och förtydligade saker bra. Han säger att det kanske kommer bli lite “snack och så” nu när han varit med men att det är värt det och att han fått bra hjälp. 

– Det tyngsta var nog när man fick se tavlan och veta vad sina pengar går till, berättar han.

Martin tror att det finns väldigt många i Sverige som sitter i en liknande sits som han själv och hoppas att hans medverkan kan vara till hjälp för andra.

– Min plan var också att visa att man kan klara det, men man behöver hjälp. Även om man tror att man har koll så har man inte det, säger han.

Martin beskriver Magdalena Kowalczyk som "rak och ärlig". Foto: Skärmdump/TV3

Nu är Martin mer närvarande med familjen och det finns utrymme i budgeten att spara lite pengar varje månad så att de kan hitta på något tillsammans istället för att han köper saker som han inte använder. Han ser positivt på sin medverkan i Lyxfällan och är tacksam för all hjälp han har fått.

– Det jag skulle vilja göra är att verkligen tacka min sambo och familj. Och den andra tjejen jag har barn med för att de ställer upp så mycket och finns där. Och Magda och dem att de ville ta sig an mig. Att jag faktiskt fick chansen att faktiskt komma på bättre bana och gå mot rätt håll.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.