Mamma stödjer partner vars hund bet ihjäl parets spädbarn
Mamma stödjer partner vars hund bet ihjäl parets spädbarn. Bilderna är inte samma spädbarn eller hund som i artikeln. - Foto: Christine Olsson/TT, Jonathan Borba/Pexels

Hund bet ihjäl spädbarn – mamman stöttar partnern som var ägare

Mamman har lovat att stå vid sidan av sin fängslade partner vars hund bet ihjäl parets spädbarn som var 12 dagar gammal. Nu fängslas pappan efter att han erkänt sig skyldig till att äga hunden som orsakade bebisens död.


En mamma till en nyfödd, 12 dagar gammal bebis, har lovat att stå vid sidan av sin partner som fängslats efter att familjens hund dödat spädbarnet, skriver The Sun och flera brittiska medier. 

Spädbarnet attackerades av hunden när han var 12 dagar gammal

Spädbarnet var enbart 12 dagar gammal när han attackerades av hunden i hemmet i Doncaster, England, den 13 september 2020. 

Den 36-årige pappan döms nu till fyra års fängelse efter att han erkänt sig skyldig till att ha ägt hunden, av en chow chow alsace korsning, som dödade spädbarnet och ansågs vara farligt utom kontroll. 

Mamman, 28, åtalades till en början för samma brott men begärdes oskyldig av åklagaren. Vid domstol uppger advokater att mamman dock planerar att stå vid pappans sida, trots de fruktansvärda omständigheterna. 

Hunden hade tidigare bitit de äldre syskonen 

I domstolen kom det fram att pratet "stödjer" varandra. Även att hunden under månaderna innan spädbarnets död hade bitit de tre äldre syskonen och regelbundet rymt. 

Mamman har de tre äldre syskonen med en tidigare partner som dog för tre år sedan. När hon inledde en relation med pappan till spädbarnet flyttade han in i hemmet och tog med sig den aggressiva hunden vid namn Teddy. 

Grannarna såg pappan sparka på hunden 

En granne till paret beskriver hur hunden hoppade över staket mellan tomterna "ibland flera gånger om dagen", vilket gjorde grannarna "oroliga och skrämda". 

En annan granne vittnade i domstolen att de har sett pappan "sparka och skrika på hunden för att han sprang ut" vid flertal tillfällen. 

Sonen hade ett bettsår på höger lår

Fem månader innan den dödliga incidenten ska mamman även uppsökt läkarhjälp med sin andra son som hade ett bettsår på höger lår. I polisförhör avslöjades det att det var hunden Teddy som bet honom. 

Enligt åklagaren har sonen sagt att "hans mamma och styvpappa var närvarande när detta hände" och att styvpappan då hade slagit till hunden Teddy som ett resultat. En detalj som blev viktig i domstolen då det kom fram att hunden tidigare hade bitit ett av barnen och att styvpappan var medveten om det. 

Hunden avlivades efter att spädbarnet dog

Vid en obduktionsrapport visades det att det 12 dagar gamla spädbarnet dog till följd av skador mot bröstet och buken, skador som beskrivs som "typiska för att ha blivit upprepade gånger biten av en hund".

Mamman ringde till ambulansen som hittade spädbarnet blek till färgen och med sticksår på bålen. Spädbarnet dog samma eftermiddag. 

Enligt rätten har hunden avlivats efter händelsen och pappan dömdes i dag till fyra års fängelse efter att ha erkänt sig skyldig till att ha ägt hunden som orsakade döden, rapporterar The Sun

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

2 timmar sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.