Lyxfällan.
När Lyxfällan lämnade Cecilia stod hon ensam kvar med sin nya budget, och det svåra valet – sälja eller behålla husdjuren. Vad hände sen? - Foto: Privat och Skärmdump/TV3

Cecilia, 35, om sin medverkan i Lyxfällan: "Verkar helt blåst"

När Lyxfällan lämnade Cecilia Lundstedt, 35, stod hon ensam kvar med sin nya budget, och det svåra valet – sälja eller behålla husdjuren. Men vad hände egentligen sen och vad tyckte hon om programmet? Det har Nyheter24 tagit reda på.


I januari 2020 lyckades Cecilia Lundstedt få ett lånelöfte inför köpet av en gård, ett köp som inte blev av på grund av att hon inte hade någon bil.

Men sedan gick det fort utför för Cecilias ekonomi, och i början på december 2021 spelades tittarsuccén Lyxfällan in, med henne som medverkande deltagare. Läs mer om det här.

Efter en tuff vecka med svåra beslut, särskilt angående hennes alla husdjur, försäljningar och en helt ny budget baserad på hennes löneutmätning var det dags att förverkliga den nya livsstilen. Men hur gick det sen? Det har Nyheter24 tagit reda på.

Cecilia i Lyxfällan: "Bortskämda bimbo"

Cecilia Lundstedt, 35, har sett avsnittet där hon medverkar, och är inte helt nöjd med hur hon framställs.

– Jag framstår ju som världens mest bortskämda bimbo, säger hon till Nyheter24 och fortsätter:

– För det är ju mycket som de inte har tagit med. Jag kände att det där är inte jag. Inte vet jag hur de har klippt och klistrat.

Det Cecilia menar att produktionen valt att klippa bort, är några av orsakerna till att den ekonomiska situationen blivit så illa. Nära familjemedlemmars bortgång och psykisk ohälsa är några av av dem, berättar hon.

– Jag är otroligt nöjd med hjälpen jag har fått, och hela den veckan, men inte hur det är vinklat nu.

Även hennes familj och vänner säger sig inte känna igen den Cecilia som är med i Lyxfällan.

– Jag verkar ju vara helt blåst, och det är jag faktiskt inte.

Foto: Privat

Så gick det med Cecilias husdjur

Något som färgade avsnittet Cecilia medverkade i, var alla hennes husdjur, som programledaren Magdalena Kowalczyk uppmanade henne att sälja. Innan programmet spelades in hade Cecilia sålt en av sina hästar, och avlivat en av sina hundar som var svårt sjuk. Därför rörde det upp mycket känslor när djuren kom på tal.

När tittarna fick träffa henne hade hon en hund kvar, en kanin, en häst och en papegoja. Hunden Milton tvingades Cecilia avliva i januari, som under några månader varit sjuk i cancer. Nu har Cecilia en ny hund, som hon fått av sina bästa vän som såg hur ledsen hon var efter Miltons bortgång.

– Då var kravet, eftersom det ser ut som det gör med min ekonomi, att han ska få hjälpa till att stå för kostnaderna, särskilt veterinärvård.

– Han är helt otrolig.

Hästen har hon sökt en fodervärd till, och det verkar faktiskt lösa sig på bästa sätt. Papegojan, som är över 40 år, har fått stanna kvar hemma hos Cecilia, och även kaninen.

Så det har gått runt ändå?

– Det är inte så stora omkostnader för fågeln och kaninen, så det har gått bra.

Nu har Cecilia en ny hund. Foto: Privat

"Den vardagliga ångesten är borta"

Sedan Magdalena Kowalczyk åkt hem berättar Cecilia att hon tar en dag i taget, håller i sina pengar och betalar sin räkningar direkt. Hon tycker att hon fick väldigt bra hjälp av Kowalczyk, särskilt att justera uppgifterna till Kronofogden, så att rätt pengar dras med löneutmätningen.

Mycket av Cecilias skulder har inte hamnat hos Kronofogden än, och för att undvika det vill hon ansöka om en skuldsanering, så även de lånen till slut försvinner.

– Men den vardagliga ångesten är borta, och det känns så skönt. Nu känns det så mycket lättare, säger hon.

Den nya budgeten har inte varit alls svår att följa, enligt Cecilia. Matkassarna från Ica Kvantum, som visas i programmet, har underlättat mycket för henne och hennes tonårsdotter.

– Jag tänker mer på vad jag köper. Det skönaste av allt är att jag inte kan handla på kredit längre, det är en sådan befrielse.

Blev anmäld till Lyxfällan av anonym

Något som sticker ut med Cecilia Lundstedts medverkan är att hon inte vet vem det var som anmälde henne till programmet. 

– Det är ingen som vet vem det är, och den personen skulle jag ändå vilja tacka. Det här var verkligen en möjlighet man bara får en gång i livet, säger hon och lägger till: 

– Jag har frågat ut alla som står mig närmast, men det var ingen av dem.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du kunna tänka dig att vara med i Lyxfällan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.