Nyheter24 är Sveriges fjärde största nyhetssajt online.
Nu är Nyheter24 Sveriges fjärde största nyhetssajt online. - Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Nu är Nyheter24 Sveriges fjärde största nyhetssajt online

​I Reuters senaste digitala nyhetsrapport har Nyheter24 klättrat förbi Svenska Dagbladet och kniper därmed platsen som Sveriges fjärde största nyhetssajt online.


Du är inte ensam om att frekvent vända dig till Nyheter24 när det kommer till omvärldskoll och nöjesbevakning.

I Reuters årliga digitala nyhetsrapport "Digital news report", där de tillsammans med Oxfords universitet granskat 37 länders mediavanor, står det nämligen klart att Nyheter24 är Sveriges fjärde största skrivna, nationella, nyhetssajt online.

Foto: Reuters "Digital news report".

Vi har därmed passerat Svenska Dagbladet, som tidigare hade platsen. Rapporten visar att 13 procent av svenska mediekonsumenter besöker Nyheter24 varje vecka. Det innebär att Nyheter24 är större än, förutom ovan nämnda SvD, Dagens Industri och Göteborgs-Posten bland andra.

"Nu ska vi jaga ikapp Dagens Nyheter"

Med våra närmare 1,3 miljoner unika besökare i veckan är det endast Aftonbladet, Expressen och Dagens Nyheter som når fler, enligt listan. Här kan du läsa hela Reuters "Digital news report".

Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson tar emot rapporten med både stolthet och glädje.

– De senaste åren har Nyheter24 varit inne på en varumärkesresa där vi har breddat oss rejält och idag publicerar vi mellan 800 och 1000 artiklar varje vecka. Vi har en redaktion som jag är väldigt stolt över och som verkligen jobbar ihop som ett lag. Nu ska vi jaga ikapp Dagens Nyheter, säger han i en kommentar.

Inte nog med det så var 2021 året som Nyheter24 tilldelades redaktionsstöd, vilket verkligen var på tiden om man frågar Eriksson.

– Sett till att de äldre medierna har mottagit miljontals kronor i mediestöd i många år är denna mätning en ännu större bedrift.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

Polisen i Boden rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på Garnisindsgatan/Kyrkgatan i Bodens centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Älvsbyn

1 timme sedan
"Larm om trafikolycka på riksväg 94/länsväg 356 i Älvsbyn.", skriver polisen på sin hemsida.

Vinstlyft för Hemnet

1 timme sedan
Bostadsannonssajten Hemnet redovisar ett rörelseresultat på 99 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 68 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Stort vinstfall för JM

1 timme sedan
Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

1 timme sedan
"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.