Nyheter24 är Sveriges fjärde största nyhetssajt online.
Nu är Nyheter24 Sveriges fjärde största nyhetssajt online. - Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Nu är Nyheter24 Sveriges fjärde största nyhetssajt online

​I Reuters senaste digitala nyhetsrapport har Nyheter24 klättrat förbi Svenska Dagbladet och kniper därmed platsen som Sveriges fjärde största nyhetssajt online.


Du är inte ensam om att frekvent vända dig till Nyheter24 när det kommer till omvärldskoll och nöjesbevakning.

I Reuters årliga digitala nyhetsrapport "Digital news report", där de tillsammans med Oxfords universitet granskat 37 länders mediavanor, står det nämligen klart att Nyheter24 är Sveriges fjärde största skrivna, nationella, nyhetssajt online.

Foto: Reuters "Digital news report".

Vi har därmed passerat Svenska Dagbladet, som tidigare hade platsen. Rapporten visar att 13 procent av svenska mediekonsumenter besöker Nyheter24 varje vecka. Det innebär att Nyheter24 är större än, förutom ovan nämnda SvD, Dagens Industri och Göteborgs-Posten bland andra.

"Nu ska vi jaga ikapp Dagens Nyheter"

Med våra närmare 1,3 miljoner unika besökare i veckan är det endast Aftonbladet, Expressen och Dagens Nyheter som når fler, enligt listan. Här kan du läsa hela Reuters "Digital news report".

Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson tar emot rapporten med både stolthet och glädje.

– De senaste åren har Nyheter24 varit inne på en varumärkesresa där vi har breddat oss rejält och idag publicerar vi mellan 800 och 1000 artiklar varje vecka. Vi har en redaktion som jag är väldigt stolt över och som verkligen jobbar ihop som ett lag. Nu ska vi jaga ikapp Dagens Nyheter, säger han i en kommentar.

Inte nog med det så var 2021 året som Nyheter24 tilldelades redaktionsstöd, vilket verkligen var på tiden om man frågar Eriksson.

– Sett till att de äldre medierna har mottagit miljontals kronor i mediestöd i många år är denna mätning en ännu större bedrift.

Senaste nytt

Positiva besked om Kristoffer Olsson: "Han är stabil"

Dödliga tågolyckan fångades på film – offren genade inte

Polisen har genom övervakningsfilmer från tågolyckan i Örebro kunnat fastställa att de tre personerna som omkom inte genade över spåret.

Franska bönder gripna vid Triumfbågen

Över 60 demonstranter har gripits på paradgatan Champs-Élysées i Paris, rapporterar franska Le Monde.

Två män i 20-årsåldern döda efter lägenhetsbranden i Nässjö

Det var två män i 20-årsåldern som hittades döda efter en lägenhetsbrand i Nässjö på torsdagen, uppger polisen.

Så kan du förändra din konsumtion

Genomsnittssvensken lever som om vi hade fyra jordklot. De goda nyheterna är att det finns många möjligheter att konsumera mer hållbart och smart.

Splittring i London: "Det här är för Gaza!"

Eldfängde aktivisten George Galloway gör comeback i Storbritanniens parlament när debatten om Gazakriget blir allt mer infekterad.