Tova Mobergs mördare Billy Fagerström ansökte om permission – fick avslag
Tova Mobergs mördare Billy Fagerström ansökte om permission – fick avslag - Foto: Privat

Billy Fagerström bad om permission – ville göra skönhetsbehandling

Tova Mobergs dömde mördare Billy Fagerström ansökte i mitten av juni om lufthålspermission för en dag på stan. Ett av hans ärende var en alldeles särskild drop in-behandling på salong.


I maj 2017 hittades 19-åriga Tova Moberg brutalt ihjälslagen i en sjö utanför Hudiksvall. 

Kort därpå riktades misstankar mot hennes då 23-årige expojkvän Billy Fagerström som senare dömdes till livstids fängelse för mordet, som föregicks av flera års psykisk och fysisk misshandel. 

Billy Fagerström i rätten. Foto: Mats Andersson/TT

Polisens tekniker letar i sjön där Tova Moberg hittades. Foto: Foto: Mats Andersson/TT

Billy Fagerström har varnats i fängelset

Sedan morddomen föll han har suttit på både Hall och Kumla – och fått flera tillsägelser. En av dem delades ut i november 2018 efter att Fagerström tagit sönder två tröjor som tillhörde Kriminalvården.

I ett brev begärde han att varningen, som gällde skadegörelse, skulle omprövas. Enligt honom togs åtminstone t-shirten sönder på grund av "kraftig värmeutveckling" på anstalten, enligt uppgifter från Kriminalvården som Nyheter24 tagit del av.

Billy Fagerström överklagade varningen. Foto: Skärmavbild/Kriminalvården

I ett brev begärde han att varningen, som gällde skadegörelse, skulle omprövas. Enligt honom togs åtminstone t-shirten sönder på grund av "kraftig värmeutveckling" på anstalten, enligt uppgifter från Kriminalvården som Nyheter24 tagit del av.

Den gången avslogs hans begäran. Här kan du läsa mer om Billy Fagerströms varningar i fängelset.

Fagerströms önskan: Shopping, pizza och salongbesök

Den 14 juni inkom Billy Fagerström med en ansökan om särskild permission, en så kallad lufthålspermission, till Kriminalvården. 

Av dokumenten som Nyheter24 tagit del av framgår det att den dömde mördaren "önskade besöka en second hand-butik, gå i butiker, om möjligt göra en drop in-tandblekning samt äta pizza."

Men det struliga förflutna på anstalten satte käppar i hjulen för Fagerströms permissionsplaner. Hans ansökan avslogs nämligen den 21 juni, med följande motivering:

"Med anledning av att Billy Fagerström rapporterats och varnats för misskötsamhet så sent som i mars 2022 får det anse föreligga en förhöjd risk för misskötsamhet i samband med permissionen. Billy Fagerströms ansökan om permission avslås därför."

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!