Efter regn kommer solsken...
Efter regn kommer solsken... - Foto: Janerik Henriksson/TT och Unsplash

Efter paraplyväder – kommer solsken

Håll ut! Från regnkaos i veckan växlar vädret om till nästa vecka och bjuder på solchans i stora delar av landet. Vädret blir bättre ju längre in vi kommer i veckan.


I första augustiveckan sprack himlen upp och solen blev ett minne blott. Västkusten drabbades hårt av regn- och åskoväder som fortsatte norrut.

Under helgen avslutas den gråa veckan med något kyligare sommarvindar och sol. Men vädret väntas att stabiliseras trots de blygsamma temperaturerna omkring 20 grader i södra Sverige och dryga 15 till 20 grader i Norrland.

– Något regnstänk väntas under söndagen. I södra och mellersta Norrland samt stora delar av Svealand kan det bli en hel del skurar, säger Ida Dahlström, meteorolog på SMHI till Nyheter24.

Här blir det bäst solchans

Men redan på måndag nästa vecka växlar vädret om – och istället vankas det för sommarväder med strålande sol på flera delar i landet.

– Bäst solchans i kommande vecka blir det framförallt i södra- och mellersta Norrland, men även i norra Svealand. Värmen väntas stiga och först på onsdag tar ett högtryck söderifrån över allt mer som höjer temperaturen, säger Ida Dahlström.

Vädret i helgen är än så länge osäkert.

– Det ser bättre ut ju länge fram i veckan vi kommer. Bäst ser det ut i landets södra halva medan det kan väntas vara lite ostadigare väder i norr, säger Ida Dahlström.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!