Astrid Nordin har i skrivande stund över 520 000 följare på TikTok.
Astrid Nordin har i skrivande stund över 520 000 följare på TikTok. - Foto: Matilda Lindeblad/Bonnier Fakta

Tiktok-stjärnan Astrid Nordin: "Många vet inte om att jag..."

Med sin raketkarriär på Tiktok har 22-åriga Astrid Nordin hjälpt svenskarna med tips på matlagning och hjärtesorg. Nyheter24 kontaktade hemmakocken för att prata om inspiration, kokboken och dolda talanger...


Du kanske känner igen henne från frasen "för gott" på Tiktok.

Astrid Nordin, 22, har nämligen tagit svenskarnas kök med storm sedan hennes konto tog en ordentlig fart.

Astrid Nordin är Sveriges nya hemmakock

Med sin positiva syn på livet, peppande ord och aptitretande måltider har Astrid Nordin blivit Sveriges nya hemmakock, som varje vecka lägger ut flera korta videoklipp där hon delar med sig av recept och tips kring matlagning.

Hon är Astrid Nordins största inspiration

Nyheter24 tog kontakt med Astrid för att ta allt från början. Var kommer egentligen intresset för mat ifrån?

– Min största inspiration är helt klart min mamma! Hon är en stor förebild och är mitt bästa sällskap i köket, inleder Astrid.

"Vågade knappt drömma"

Redan 2021 började karriären ta fart. Stjärnan vann Årets Tiktok i Heyou Awards två år i rad, och nyligen släppte hon sin första kokbok vid namn – you guessed it –  "För Gott!".

– Det är häftigt och mäktigt! Jag vågade knappt drömma om att göra en kokbok och nu är den här. Responsen har varit hur fin som helst, mina följare har verkligen gett boken fina komplimanger och den känns uppskattad. Det roligaste med processen skulle jag säga är där jag är nu, när boken är släppt, når andras hem och responsen jag får.

Astrid Nordin står bakom ett av Sveriges största TikTok-konton. Bildkälla: Matilda Lindeblad/Bonnier Fakta

Då tog det slut mellan Astrid Nordin och hennes ex

Det är dock inte bara matlagning som följarna får ta del av på Astrids konto. I kommentarsfälten dyker det titt som tätt upp frågor om Astrids kärleksliv.

– Jag förstår att många är intresserade! Jag visade mitt ex i mina kanaler och vi hade ett separat Tiktok-konto där vi delade med oss av vår relation. Vi gjorde slut i början av året men är väldigt goda vänner idag, säger Tiktok-kocken till Nyheter24.

Följare tackar Astrid Nordin för hjälp med psykisk ohälsa

Likaså är det många som skriver till Astrid om sin psykiska hälsa. Inte sällan får hon meddelanden från följare som berättar att hon hjälper dem att äta och tänka hälsosamt kring mat och kost, något Astrid värdesätter.

– Jag uppskattar att personer ser mig som en trygg person som de litar på. Jag är däremot inte utbildad inom psykisk ohälsa vilket gör att jag inte alltid kan hjälpa till. Men en virtuell kram kan man ALLTID få.

Kommer vi få se dig i tv-rutan i framtiden? Kanske ett eget tv-program eller som tävlande i något matlagningsprogram?

– Hmm, vi får se! Just nu är jag inne i sociala medier och tycker att det är kul, men i framtiden kanske.

Huruvida det är en antydan till någonting större eller inte återstår alltså att se.

"Inte delat med mig av"

Som avslutning frågade Nyheter24 om det finns någonting Astrids följare inte vet om henne, eftersom hon annars är väldigt öppen om det mesta på sociala medier.

– Många vet inte om att jag sjunger! Jag har gått i musikklass både i grundskolan och i gymnasiet. Det är ett intresse som jag inte delat med mig av på sociala medier, avslutar hon i intervjun.

/
Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!