En vänskap som ödet förde samman. Josefine Foxman och räven delar på samma efternamn.
En vänskap som ödet förde samman. Josefine Foxman och räven delar på samma efternamn. - Foto: Josefine Foxman

Räven Fox Foxman har hittat hem: "Fick mitt efternamn"

I småländska Åseda finns en oväntad vänskap – eller inte. Ödet tycks ha fört samman Josefine Foxman med en... räv. Nu delar de på samma efternamn och träffas varje kväll.


För några veckor sedan dök en räv upp på 31-åriga Josefine Foxman gård utanför Åseda i Kronoberg. I början var räven avvaktande, men snart blev den alltmer nyfiken och närgående, vilket P4 Kronoberg var först ut att rapportera om.

Det första mötet med den listiga räven ägde rum i början av sommaren på Josefine Foxmans altan.

– Jag såg först att han var på besök genom mitt fönster när han stod och åt kattmat. Då testade jag att gå ut, först sprang han iväg men sen kom han nyfiket tillbaka och tittade mig rakt in i ögonen, säger Josefine Foxman till Nyheter24.

"Meningen att jag skulle bli vän med en räv"

I början märkte hon att katterna på gården åt väldigt mycket – men i själva verket var det räven som hittat till kattskålarna. Nu dyker räven upp, sedan två månader tillbaka, varje kväll och vill äta kattmat ur Josefine Foxmans hand.

De brukar även leka med hundleksaker och övar på olika trix som till exempel "sitt". Och att räven och Josefine delar på samma efternamn – kan verka ödesbestämt.

– Det var en självklarhet att han skulle få mitt efternamn. Känns som om det här var meningen att jag en dag skulle bli vän med en räv, säger Foxman.

Sedan klippet på Josefine och räven spridits i sociala medier har hon mötts av både negativ och positiv respons kring mötet med rovdjuret.

– Folk har alltid olika åsikter. Men räven Fox Foxman och jag är goda vänner och det ska vi vara så länge han vill. Varje kväll ser jag fram emot att få träffa honom, avslutar hon.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.