Stockholm

Räven Fox Foxman har hittat hem: "Fick mitt efternamn"

En vänskap som ödet förde samman. Josefine Foxman och räven delar på samma efternamn.
En vänskap som ödet förde samman. Josefine Foxman och räven delar på samma efternamn. Foto: Josefine Foxman

I småländska Åseda finns en oväntad vänskap – eller inte. Ödet tycks ha fört samman Josefine Foxman med en... räv. Nu delar de på samma efternamn och träffas varje kväll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För några veckor sedan dök en räv upp på 31-åriga Josefine Foxman gård utanför Åseda i Kronoberg. I början var räven avvaktande, men snart blev den alltmer nyfiken och närgående, vilket P4 Kronoberg var först ut att rapportera om.

Det första mötet med den listiga räven ägde rum i början av sommaren på Josefine Foxmans altan.

– Jag såg först att han var på besök genom mitt fönster när han stod och åt kattmat. Då testade jag att gå ut, först sprang han iväg men sen kom han nyfiket tillbaka och tittade mig rakt in i ögonen, säger Josefine Foxman till Nyheter24.

"Meningen att jag skulle bli vän med en räv"

I början märkte hon att katterna på gården åt väldigt mycket – men i själva verket var det räven som hittat till kattskålarna. Nu dyker räven upp, sedan två månader tillbaka, varje kväll och vill äta kattmat ur Josefine Foxmans hand.

De brukar även leka med hundleksaker och övar på olika trix som till exempel "sitt". Och att räven och Josefine delar på samma efternamn – kan verka ödesbestämt.

– Det var en självklarhet att han skulle få mitt efternamn. Känns som om det här var meningen att jag en dag skulle bli vän med en räv, säger Foxman.

Sedan klippet på Josefine och räven spridits i sociala medier har hon mötts av både negativ och positiv respons kring mötet med rovdjuret.

– Folk har alltid olika åsikter. Men räven Fox Foxman och jag är goda vänner och det ska vi vara så länge han vill. Varje kväll ser jag fram emot att få träffa honom, avslutar hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.