GB Glace har minskat piggelin i multipack.
GB Glace har minskat piggelin i multipack. - Foto: Maja Suslin/Jeppe Gustafsson/TT

GB-favoriten minskar i antalet: "Tydligt deklarerat"

Nyligen anmälde en kund glasstillverkaren GB Glace. Kunden menade att GB höjt priserna på Piggelinförpackningarna samtidigt som isglassarna minskat till antalet.


Det var i förra veckan som en kvinna valde att anmäla glassföretaget GB Glace till Konsumentverket, vilket Göteborgs-Posten var först med att rapportera om.

I sin anmälan menar kvinnan att antalet glassar i en Piggelinförpackning minskat från 15 till 10 glassar och priserna ska ha ökat med 40 öre, från 43,50 kronor till 43,90 kronor.

Ett flagrant fall av krympflation med en helt vansinnigt stor prisökning. De tror tydligen att deras kunder är helt korkade och omedvetna. Det kan ju ändå inte vara ok?”, skriver kvinnan i anmälan till Konsumentverket.

"GB har minskat piggelin i multipack"

GB Glaces ägare Unilever känner inte till att det har kommit in en anmälan till Konsumentverket. Men ägarna medger att antalet glassar har minskat i förpackningen.

– GB Glace har minskat antalet piggelin i multipack. Det är tydligt deklarerat på förpackningen. Priset på en vara i butik, bestämmer återförsäljaren eller butiksinnehavaren själv, säger Sandhya Forselius, kommunikationsansvarig på Unilever Nord till Nyheter24.

Sandhya Forselius menar att företaget i samband med minskningen av glasspaketet inte höjt priserna, vilket flera kunder anmärkt på. Hon menar också att priserna kan variera mellan orter och butiker.

– Vi uppmanar konsumenten att alltid läsa jämförelsepriser i butik, säger Forselius.

Enligt Konsumentverket blir det inte något tillsynsärende i nuläget.

GB
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.