Vad fanns egentligen i den mystiska dunken? Det får du svar på i "Gränsbevakarna Sverige".
Vad fanns egentligen i den mystiska dunken som tullen på Arlanda hittade? - Foto: Gränsbevakarna Sverige/Kanal 5/discovery+

Här hittar tullen på Arlanda mystisk dunk i resväska: "Luktar..."

I Kanal 5-programmet “Gränsbevakarna Sverige” anar tullen på Arlanda oråd kring en väska som man misstänker kan innehålla något olagligt. Inuti ligger nämligen en dunk – innehållande en suspekt vätska.


I tisdagens avsnitt av “Gränsbevakarna Sverige” i Kanal 5 får tullen på Arlanda fullt upp med ett suspekt fynd i en förlustanmälen resväska, som man misstänker kan innehålla något olagligt. 

SAS har hört av sig till tullen då man anat oråd till följd av väskans resväg. Den har nämligen gjort fyra olika stopp från mellanöstern till Stockholm. 

Tullen på Arlanda hittar mystisk dunk i väska 

När man öppnar och kikar närmare i väskan gör man ett fynd som får tullinspektörerna Alex och Mimmi att haja till. Inuti resväskan ligger en igentejpad dunk innehållande en okänd vätska, och den lukt som kommer från dunken skapar stora frågetecken. 

Tullinspektörerna Mimmi och Alex försöker ta reda på vad som är i den mystiska dunken. Foto: Gränsbevakarna Sverige/Kanal 5/discovery+

– Jag skulle säga att det kanske luktar lite fisk. Och luktar det lite fisk skulle det kunna vara amfetamin som vi har att göra med, förklarar Alex. 

Nu måste tullinspektörerna Alex och Mimmi ta reda på exakt vad det är för vätska i den märkliga dunken, och något som väcker ytterligare misstanke är den plastfilm som satts för öppningen. 

Tullinspektörens förvåning i "Gränsbevakarna Sverige" 

Alex genomför ett flertal tester för att se om det går att utesluta, eller bekräfta, att det är flytande narkotika i dunken. Men trots testerna har man svårt att få klarhet vad vätskan faktiskt är för något. 

Tillslut kan man fråga ägaren till väskan om innehållet. Foto: Gränsbevakarna Sverige/Kanal 5/discovery+

Eftersom ägaren till väskan befinner sig på Arlanda bestämmer man sig för att hämta in honom och fråga exakt vad som är i den märkliga behållaren. Och förklaringen visar sig vara långt ifrån vad tullen hade förväntat sig. 

– Det är heligt vatten. Jag är från Mekka, förklarar ägaren till väskan. 

Innehållet i dunken överraskade Alex. Foto: Gränsbevakarna Sverige/Kanal 5/discovery+

– Just nu känner jag mig lite halvdum, vi har gjort kontroller och jag har tagit på mig massa grejer, säger en skrattade Alex i programmet. 

I spelaren ovan kan du se den mystiska dunken. 

“Gränsbevakarna Sverige” sänds på discovery+ och Kanal 5. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!