Misstänkt gift i form utav ett frätande ämne hittades tidigare i veckan av en ägare på en hundrastgård.
Misstänkt gift i form utav ett frätande ämne hittades tidigare i veckan av en ägare på en hundrastgård. - Foto: Eglė Va/Pexels och Lisa Fotios/Pexels

Misstänkt gift hittat i hundrastgård – ägare tog i frätande ämne

En hundägare hittade tidigare i veckan ett ovanligt fynd, som misstänks vara utplacerat gift, på en hundrastgård. När mannen tog upp föremålet började det fräta på huden.


Tidigare i veckan fick en hundägare syn på en plastbit som låg vid ett staket på en hundrastgård i Ljungby.

Gift i hundrastgård 

När ägaren tog upp plastbiten för att slänga den i papperskorgen blev han blå på fingrarna. 

– Men det kom inte från plasten så han ropade på mig och sen såg vi små blå/svarta klickar i gräset, berättar mannens sambo för tidningen Smålänningen. 

Mannen försökte då känna med fingrarna på klickarna i gräset, då han blev nyfiken på vad det kunde vara. Då började hans hud att svida och han fick en stickande känsla på fingret. 

Risk för hundar och människor

Paret hittade sedan flera likadana spår längst med staketet. Polisen tillkallades till platsen och man har fortfarande inte fått besked vad det kan röra sig om. 

Det spekuleras enligt tidningen om det kan ha placerats ut gift i hundrastgården och man har ännu inte kunnat säkerställa om de mystiska klickarna kan innebära risk för hundar och människor, enligt Smålänningen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!