Stockholm

Detaljen i Peter Madsens grymma mordplan fångas på video

I september 2022 hade en ny Netflix-dokumentär om Peter Madsen premiär
I september 2022 hade en ny Netflix-dokumentär om Peter Madsen premiär. Foto: Skärmavbild/Netflix/Niels Hougaard/TT

Den nya Netflix-dokumentären "Into the deep" följde Peter Madsen och hans raketbyggande vid tidpunkten för mordet på Kim Wall – och filmade honom bara minuter innan de begav sig ut i hans ubåt. Då fångas en skrämmande detalj på video.


Läs mer

Peter Madsen är en av Danmarks mest omskrivna fångar. Han är dömd till livstids fängelse för mordet på den svenska journalisten Kim Wall

Hon följde med den välkände ingenjören på hans ubåt för en intervju i augusti 2017 – men kom aldrig tillbaka. En tid efter hennes mystiska försvinnande återfanns istället hennes styckade kroppsdelar i havet mellan Danmark och Sverige.

Här kan du läsa alla Nyheter24:s artiklar om Peter Madsens mord på Kim Wall.

Peter Madsen dömdes för mordet på Kim Wall

Peter Madsen hävdade länge att Kim Walls död var en olyckshändelse och att han bara styckat kroppen för att kunna begrava henne till havs. 

Men redan under rättegången såg åklagarsidan brister i Peter Madsens version av vad som hände den där ödesdigra dagen ombord på ubåten "UC3 Nautilus". Han dömdes för mord mot sitt nekande – och en ny dokumentär på Netflix avslöjar en viktig detalj som låg till grund för det.

Netflix-serien "Into the deep" (2022) fångar skrämmande detalj

"Into the deep" hade premiär på Netflix den 29 september 2022, och var egentligen tänkt att följa Peter Madsen i hans strävan att bygga en fungerande rymdraket.

Den australienska filmaren Emma Sullivan följde Madsen och hans arbete på nära håll. Hon filmade honom bara någon timme innan han begav sig ut till ubåten för att möta Kim Wall på morddagen.

Här fångas skrämmande detaljen i Peter Madsens mordplan på video

Då fångade hennes kamera en detalj i bakgrunden som senare kom att bli avgörande för att bevisa att Madsen planerat mordet. På morddagen återfinns nämligen en träsåg med oranget skaft på en vägg i hans verkstad. 

Dagen efter, när hans kollegor samlats för att diskutera ubåtens mystiska försvinnande i verkstaden, är den borta.

Peter Madsen och filmaren Emma Sullivan, dagen då Kim Wall försvann. Foto: Skärmavbild/Netflix
Sågen syns i bakgrunden på morddagen – dagen efter var den borta. Foto: Skärmavbild/Netflix

Den återfanns senare ombord på Peter Madsens ubåt och misstänks ha använts för att stycka Kim Wall.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.