Kokainbeslaget kan vara det största i svensk historia.
Kokainbeslaget kan vara det största i svensk historia. - Foto: Pixabay/Johan Nilsson/TT

500 kilo misstänkt kokain hittat – värt mångmiljonbelopp

I tisdags beslagtog Tullverket mer än 500 kilo kokain söder om Stockholm, rapporterar TV4 Nyheterna. Om uppgifterna stämmer är narkotikarazzian det största i Sverige någonsin.


Enligt uppgifter till TV4 handlar det om ett beslag på mer än 500 kilo kokain. Om uppgifterna stämmer så är det här det största beslaget av drogen någonsin i Sverige.

– Vi kan bekräfta att vi den 4 oktober har gjort ett stort narkotikabeslag i Stockholmstrakten, säger Michaela Linderoth, pressekreterare på Tullverket till TV4.

Utredningen är inne i ett tidigt skede och uppgifterna är ännu knappa. Fyndet beräknas vara värt hundratals miljoner kronor på gatan.

Tyder på att det är en tyngre drog

Tullverket vill i nuläget inte lämna några kommentarer om det gjorts några frihetsberövanden i samband med insatsen. 

– Vi kan inte säga mer just nu. Vi har startat en förundersökning och vi på Tullverket kommer utreda det här ärendet och kommer kunna berätta mer längre fram, men under tiden råder det förundersökningssekretess, säger Michaela Linderoth till kanalen.

Mycket tyder på att det är en tyngre drog.

/
/
/
Senaste nytt

USA:s HD aviserar beslut i Trumpmål

1 timme sedan

Mordförsök i Södertälje

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern fördes under tidiga söndagskvällen till sjukhus i ambulans efter att ha blivit stucken med ett vasst föremål i centrala Södertälje. Mannen hittades utomhus.

Minst 12 döda när fängelse stormades

2 timmar sedan
Minst tolv människor dödades då väpnade gäng stormade det största fängelset i Haitis huvudstad Port-au-Prince i lördags. Många av de uppemot 4 000 intagna tros ha tagit sig ut.

Kung Harald är hemma i Norge

igår 23:06
Norges kung Harald har landat i Oslo.

Spaghetti och godis i USA:s nödpaket

igår 22:00
USA släppte ned 38 000 mål mat till Gaza i lördags. Nu avslöjar Jerusalem Post vad hjälpen bestod av.

Kvinna hittad död – man misstänkt för mord

igår 21:18
En äldre kvinna hittades död av ambulanspersonal i en bostad i Jönköping på söndagseftermiddagen. Polisen gör bedömningen att hon kan ha utsatts för brott och utreder händelsen som mord.